Zalana kotłownia i piec a odszkodowanie

• Autor wątku Autor wątku Polaczka_86
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Polaczka_86

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Mam pytanie ale zaczną od początku
W marcu weszła ustawa, że piece typowo na drzewo i węgiel nie będą sprzedawane. Więc trzy dni przed wejściem ustawy zakupiłam piec. I miał stać i czekać, aż ten obecny się popsuje.
Pech chciał, że w majową nawałnice zalało mi kotłownie i piec. Tak, że piec musiał być do wymiany. I wymieniłam, ale przecież mam ubezpieczenie domu i zgłosiłam szkodę.
I mam pytanie czy jak faktura jest na podwykonawcę wymiany pieca, bo usługa jest na 8% a zakup na 23%, to czy to będzie uznane i nie będzie jakiegoś ale, że niby chcę wyłudzić odszkodowanie. Przecież nie mam wpływu na pogodę, ani na to, że mam małą kotłownię i inny piec nie wejdzie więc chciałam się zabezpieczyć. Proszę o szczerą pomoc czy nie będę mieć problemów.
pozdrawiam

Jakie pozycje widnieją na fakturze? Ta firma miała ci montowac w pozniejszym terminie czy juz ktos inny by finalnie to robił?

Faktura była wystawiona na gościa co ma montować piec, sklep ma z nim podpisaną umowę, ale ja również podpisałam tą usługę na datę odbioru pieca, i wówczas są moje dane, ale piec nie był montowany tylko po prostu odebrany by nie stał na zewnątrz w na terenie sklepu tylko w garażu.

Ale niżej na fakturze widnieje moje nazwisko, że nr zamówienia dla mnie

A gdzie i w jakiej formie potwierdzenie, ze ty za cos zaplacilas/jestes wlascicielem tego kotła?

Pod nr zamówienia jest "... Zamówienie u klienta:..."

Że to dla mnie jest ja bym tak to rozumiała

I tak twoje ubezpieczenie pewnie nie obejmuje zdarzeń wywołanych przez pogode.

Po zgloszeniu szkody juz cos dostalas na pismie od ubezpieczyciela?

Tak dostałam i proszą o przesłanie dokumentacji mailem

Powrót