Zalanie przez Żabkę

• Autor wątku Autor wątku BebronJames
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

BebronJames

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Cześć, jest to mój pierwszy post na forum dlatego proszę o wyrozumiałość.
Mi rodzice mieszkają w kamienicy w sutenerze nad którą wybudowano żabkę X la temu, od jakichś 3-4 lat mieszkanie jest notorycznie zalewane przez stojące w żabce zamrażarki, cieknące krany, rury itp. Dziś wieczorem dostałem informację od rodziców, że po raz kolejny doszło do zalania sufitu tym razem w kuchni, ponieważ nad nią jest chyba toaleta dla pracowników i było tam coś naprawiane, w kuchni rodziców znajduje się teraz na suficie wielka plama z której cieknie woda na szafki i podłogę. Ojciec dawał mi znać, że sprawa była już zgłaszana miesiąc temu gdy w salonie pojawiła się kolejna plama, do tej pory nikt się nie odezwał ze sklepu.
W poprzednich latach rodzice dostawali jakieś drobne odszkodowanie od Żabki które starczyło na zbicie sufitu pomalowanie itp ale litości, ta sytuacja powtarza się w kółko co rok i krew mnie już zalewa, chciałbym pomóc rodzicom a w kwestiach prawnych jestem laikiem i chciałbym wiedzieć czy da się wystosować gdzieś jakieś pismo, zaskarżyć ten sklep? Co im po tym tysiaku odszkodowania skoro za rok sytuacja znowu będzie się powtarzać.

Ubezpiecz mieszkanie. Ubezpieczalnia będzie dochodzić regresu od zalewającego.

Powrót