zaleganie z wyplata

• Autor wątku Autor wątku janusz re
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

janusz re

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Jaetem pracownikiem nieduzej firmy GmbH do konca czerwca zostali zwolnieni z niej cala zaloga zostalem tylko ja od tamtej pory przestano ze mna regulowac naleznosci za prace oczywiscie tyczy sie to rowniez zaleglych wyplat dla niemcow a szefowie nic sobie z tego nie robia , ja nie mam jeszcze prawa do zasilku i zaczynam tonac w dlugach np. nie oplacone mieszkanie i brak jakilch kolwiek srodkow oczywiscie obiecuja ze w najblizszym czasie wszystko ureguluja ale na tym sie konczy i teraz nie wiem co robic a brakuje mi jeszcze 3 miesiecy do praw do zasilku

skoro nie dostal pan pisma rozwiazujacego umowe o prace to jest pan dalej pracownikiem tej firmy, wiec ma pan 2 wyjscia
- przeczekac te 3 mce i wystapic do nich z pismem i poinformowac pracodawce o oddaniu sprawy do sadu pracy, nawet w momencie otrzymania wypowiedzenia bedzie mial pan prawo do ALG
- nie czekac wcale tylko zlozyc pismo z informacja o oddaniu sprawy do sadu pracy

a co w tym czasie z mieszkaniem kto za nie zaplaci juz zalegam za 2 miesiace a kolejne 3 co dalej?

przepraszam ale oczekuje pan na gotowe rozwiazania? mam napisac co ma pan zrobic z zaleglosciami za czynsz i inne oplaty??
forum to nie jest forma poradnika "co zrobic jesli pracodawca nie placi"
skoro nie pracuje pan w tej firmie tylko figuruje na liscie pracowniow, wiec ma pan czas na to zeby szukac innych zrodel dochodow

Powrót