zalegle alimenty chce splacic, prosze o pomoc

• Autor wątku Autor wątku roobert27
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

roobert27

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
jak i gdzie spłacić zaległe alimenty przyjechałem z zagranicy
chciałbym uniknąć ponownej sprawy sadowej lub komornika wiem ze mam zasądzone alimenty które muszę spłacić nie wiem gdzie sie udać,
z była żoną nie mam kontaktu
chciał bym uregulować zaległe alimenty i systematycznie płacić
gdzie mam się udać

proszę o szybką odp.

jeżeli wie Pan, że była już sprawa sądowa to niech Pan uda się do sądu, przejrzy akta sprawy i znajdzie Pan tam adres byłej żony
innym wyjściem jest złożenie świadczenia do depozytu sądowego ale to dopiero, gdy wykorzysta Pan inne możliwości ustalenia miejsca pobytu żony

Warto sprawdzić który komornik jest właściwy dla Pana miejsca zamieszkania i poprosić go o sprawdzenie czy nie jest prowadzona przeciwko Panu egzekucja. Jeśli zna Pan dane dziecka - imię, nazwisko i PESEL to proszę zwrócić się do CBA w Warszawie o jego aktualny adres w Polsce. Po uzyskaniu adresu napisać po prostu list do dziecka iż chce Pan wysłać zaległe alimenty.

[cytat="Krispl"]o proszę zwrócić się do CBA w Warszawie o jego aktualny adres w Polsce. .[/cytat]

Przepraszam za offtopic ale dlaczego CBA ?

edit.

Chodzi o centralne biuro adresowe :D a nie antykorpcyjne, ale wtopa :D

Tak na marginesie teraz to nazywa się wydział udostępniania informacji. Na Pana miejscu ustaliłbym właściwego Komornika i tam się dowiedział czy nie figuruje Pan jako dłużnik.

Powrót