zaległe alimenty

• Autor wątku Autor wątku agula22
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

agula22

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam serdecznie moja sprawa wygląda następująco do lutego bieżącego roku mąż płacił mi alimenty na córke w wysokości 300zł od marca zaprzestał bo komornik zajoł mu wynagrodzenie i twierdzi że nie ma oddałam sprawę do komornika i moje pytanie jest takie czy dostane te zaległe alimenty czy dopiero jak spłaci inne zobowiązania a ja bede dostawać tylko bieżące proszę o odpowiedż

Moja narzeczona jest w podobnej sytuacji i z tego co mi wiadomo to powinnaś dostać zaległe alimenty ale jak nie płaci to musisz zgłosić się do opieki ze jest taka sytuacja i będą Tobie wypłacać z funduszu alimentacyjnego a potem fundusz ściągnie z męża za sprawą komornika.

Alimenty w tym te zaległe powinny być wypłacone pani przez komornika w pierwszej kolejności gdyż tak nakazuje komornikowi prawo., to inni wierzyciele będą musieli poczekać.

dziękuje za odpowiedż bo już myślałam ze mi na książki do córki braknie a jeżeli chodzi o opieke to jak by nie było z czego ściągnąć a tak komornik zajmuje mu wynagrodzenie i jest to owiele szybciej

tak tylko że jak nie zgłosi pani tego nigdzie że zalega z płatnościami to komornik nie wypłaci ale tak jak mówił mój poprzednik komornik najpierw musi zapłacić alimenty a potem resztę długów

Powrót