Zaległe alimenty

• Autor wątku Autor wątku Kaanka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kaanka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam.
Od 1998 roku miałam zadaszone alimenty od ojca w kwocie 300 zł. Ojciec przez jakiś czas płacił, później przestał. Przez parę lat dostawalam od komornika 36 zł miesięcznie później zupełnie nic. W tej chwili mam 29 lat i w listopadzie 2018 roku dostałam odpis dokumentu o zajęciu wynagrodzenia mojego ojca na poczet moich zaległych alimentów. Z dokumentu tego wynikało że ojciec jest mi winny ok 50 000 zł. W grudniu dostałam ok 450 zł od komornika to samo w styczniu oraz lutym. Wszystkie te wpłaty były datowane na 12-14 dzień miesiąca. Chce tutaj zaznaczy że nie sądziłam że kiedykolwiek te pieniądze od ojca jeszcze dostanę. I tutaj pojawia się moje pytanie. W tym miesiącu już żadnego przekazu nie dostałam i czy może to oznaczać że mój ojciec już nie pracuje i dlatego już w tym miesiącu pieniędzy nie dostanę? Komornik który zajmuje się moja sprawa nie odbiera a interesantów przyjmuje dopiero w czwartek. Była bym wdzięczna za każdą odpowiedź ewentualnie sugestie co mogę w tej sytuacji zrobić.
Pozdrawiam

Właśnie nie bardzo to rozumiem. W piśmie które dostałam jest taka i formacja:
Alimenty bieżące od dnia 01.12.2018 w wysokości 300 zł
Alimenty zaległe 50 137,30 zł
Opłata agencyjna 5 562,78 zł
Wydatki gotówkowe 16,35 zł
Oraz koszty egzekucyjne, które powstaną w toku dalszej egzekucji.

Powrót