Zaległe czesne za studia, windykacja a zarzut przedawnienia

• Autor wątku Autor wątku KevinLove
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
tak jak mówisz fobis co zrobić nasza policja już taka jest ale i tal się przejdę do nich w poniedziałek
zobaczymy może TVN UWAGA się tym zajmie to policja się w końcu zajmie tak na poważnie tą sprawą

witam, mam ten sam problem, wczoraj dostalem pismo, do tej szkoly chodzilem 6 lat temu. troche sie przestraszylem i wyslalem dzis to pismo z ugodą i dopiero popoludniu kolega, ktory tez dostal to pismo powiedzial mi o tym forum. czy to zle ze wyslalem te podpisaną ugodę, czy to zobowiazuje mnie do zaplaty?

Ostatnia edycja:
ech widać że jednak obłowią kasą :). Wg mnie jeśli wysłałeś ugodę to tak jak byś się zgodził

ja jestem na biezaco z TVN-em co chwile dzwonia i pytaja o szczegoly mozliwe ze bedzie program prosze o kontakt wszystkich ktorzy sa z wroclawia i okolic sprawa dotyczy zlozenia pozwu zbiorowego bedzie bardziej wiarygodnie i prokuratura potraktuje nas inaczej barocha1@poczta.onet.pl

to może w końcu sprawa ruszy z miejsca bo jak narazie to policja podchodzi do tego olewającą szkoda że ja jestem z północy polski pepeto dawaj znać na bieżąco co z tym TVN-nem czy będzie program czy nie a jak będzie to kiedy

Liczę, że niedługo będzie koniec. Na piątek dostałam wezwanie na policję na przesłuchanie.

Hej ja mam ten sam problem co ty 30.03.2011 przyszedł do mnie list od cobra - obsługa windykacji z gdyni. Ponieważ mnie w domu nie było rodzice otworzyli list. Również nie posiadam dokumentów, że wpłacałam za szkołę. Pytałam się znajomego policjanta co z tym można zrobić powiedział, że trzeba zebrać jak najwięcej osób z tą samą wiadomością napisać do nich pisemko, że się nie damy zastraszyć lub iść z tym na policję zgłosić to i podać jak najwięcej osób, które też maja taki problem. Rozpocznie się postępowanie, będą wzywać nas na przesłuchanie i prokurator się za to weźmie. Tylko trzeba jak najwięcej osób zebrać.

witam wszystkich dzisiaj dziennikarze TVN-u nagrali z moja osoba program na temat tej windykacji ktory ukarze sie prawdopodobnie w piatek w telewizji

Witam dobrze że znalazłam to forum... Widzę że sprawa ciągnie się już od dłuższego czasu a ci uszuści dalej próbują naciągać ludzi. Jestem z miejscowości Zblewo na pomorzu i trójka moich znajomych dzisiaj dostała to samo pismo... Policja powinna w końcu zająć się tą sprawą to w końcu dzieje się w całej Polsce!!!:-x

Dziś dostałem takie pismo

Łódź, dn. 04 kwietnia 2011r.​
PROKURATURA REJONOWA
ŁÓDŹ ŚRÓDMIEŚCIE
90-322 ŁÓDŹ
ul. KILIŃSKIEGO 152
Andrzej ****
ul. ***********
9*-*** ŁÓDŹ​

Sekretariat Prokuratury informuje, iż w dniu 28.03.2011r. połączono postępowanie 2 DS.***/11 Prokuratury Rejonowej Łódź-Polesie dot. postępowania z art.13§ 1kk w zw. z art 286§ 1kk na szkodę Pana, do sprawy 2 Ds.***/11 tut Prokuratury - celem ich łącznego prowadzenia

REFERENT
--//--
Małgorzata S****-Ł****​

Ciekawe tylko co z tego będzie

Witam dwa,trzy dni temu też dostałem list o spłaceniu długo na ponad 2 tys do szkoły chodziłęm w 2007 w Gdańsku przez dwa miesiące wszystko miałem uregulowane. Nie wiem co teraz robić. Jeżeli ktoś jest z Gdyni albo Gdańska niech da znać

pzdr

po pierwsze nie płać ani złotówki i idź z tym na policje z tego co wiem jest sporo ludzi z trójmiasta ja jestem z malborka byłem na policji ale mnie zlali niestety co zrobić co miasto to policja inaczej do tego podchodzi ja miałem pecha

peperto napisał:
witam wszystkich dzisiaj dziennikarze TVN-u nagrali z moja osoba program na temat tej windykacji ktory ukarze sie prawdopodobnie w piatek w telewizji

no kolego gdzie ten program?? bo w piątek to tylko jakieś kur... psiaki były...

Widać, że emocje już wygasły :) bo nikt już nie pisze.

Może przestały pisma przychodzić, a może już się ludzie tak naczytali, że mają dość... Tym bardziej, że jak widać J-uk nadal sobie chodzi na wolności i jakoś nikomu się nie spieszy, żeby go łapać. Dziad się pewnie znowu wykręci sianem, jak zawsze. A programu w uwadze jakoś faktycznie nie ma...

mam nadzieję że ten program powstał i że go w końcu pokażą i że w końcu wezmą się za tego gościa

to chyba ściema... każdy tołman może powiedzieć że udzielił wywiadu do uwagi... bez sensu to wszystko...

Z tym TVN-em to prawda, bo ze mną też dziennikarka sie kontaktowała w celu wywiadu, ale w ostatnej chwili zrezygnowałam.
Oglądajcie w tym tygodniu program uwaga. Nie wiem w który dzien konkretnie ale od 18-22 kwietnia powinni wyemitować.
Pozdrawiam

W dniu wczorajszym był materiał na TVN w programie "Prosto z polski" ok 17stej o omawianej przez Was sprawie.

Powrót