Zaległe czesne za studia, windykacja a zarzut przedawnienia

• Autor wątku Autor wątku KevinLove
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
witam wszystkich. kler 20 jestem z twojej okolicy więc w razie czego jest nas dwoje. mam nadzieje ze odezwie się więcej osób z okolic bydgoszczy oraz z bydgoszczy. ja posiadam wszystkie kwitki wpłat. Co do samego pisma to normalnie jakaś paranoja, że w naszym kraju takie coś ma miejsce.

ok doszło do spotakania pod szkołą o godzinie 14... szkoda ze bylo tylko 5 osób (dzagulka69
Zaległe czesne za studia, windykacja a zarzut przedawnienia
spotkajmy sie jutro wszyscy na Lukaszewicza o 14) szkoda ze nie bylo organizatora tego spotkania.... proponuje 5 lub 6 marca spotkać sie w wiekszym gronie i ogarnąć tą sytuacje.....

pepis72 a skad wiesz ze ta sama grupa?

hmm.. ja bylem na kierunku "ochrony i biznesu" przynajmniej tak sie to zwało.. a ty ? bo faktycznie moglismy jednak nie chodzic do samej grupy

przecież to była szkoła o nazwie "Elitarna szkoła służb ochrony i biznesu" wiec wszyscy mieli ten sam kierunek ... :)

madzia masz kontakt z derektorka szkoly moze mi pomozesz.

tak mam kontakt z byłą dyrektorką szkoły i wlasnie wysłałam jej propozycje spotkania z nami oraz aby znalazła nasze kp (dowody wpłaty) a w czym mam ci pomóc?

aha ja uczeszczałam w roku 2006/2008 :P troszke mi sie pomyliło

bo szukam kontaktow z rocznika 2005/2006 z ktorymi rozpoczynalem szkole

Madzia tez uczęszczałem w latach 06-08.Czy może ktoś napisać czy jutro jest aktualne spotkanie przy szkole o 14 ??bo co chwile ktoś podaje inną godzinę i mam kawałek do poznania.pzdr

z tego co wiem to za tydz mamy sie spodkac, spory masz kawalek do poznania?

Witam. ja rowniez otrzymalem pismo od tej firmy listem zwykłym. chodziłem do cobry we włocławku, jestem z okolic Lipna. dla mnie ta firma to jakaś fikcja, bo dzwonilem na informację i owej firmy nie ma pod takim adresem. chodziłem do tej szkoły w latach 2006-2007, bo pózniej okazało sie ze szkoła się rozpadła a dokumenty uczniów zaginęły i nie bylo mozliwosci ich odzyskania. dzwonilem wtedy do gdańska czy wogole szkoła cobra miała swój oddział we włocławku powiedzieli mi wtedy że NIE. także już wtedy wiedzialem ze ta Cobra to jakaś fikcja ale nic z tym nie robiłem żeby odzyskac pieniądze. wplacałem kase za szkole tylko na dowodach wpłaty nie bylo nawet pieczątki. ja jestem w gorszej sytuacji ponieważ wyrzucilem te dowody bo stwierdzielm ze sa juz nie potrzebne jak tej szkoly juz nie ma. takze nie mam nawet dowodu ze wplacilem jakąs tam kwotę. jutro ide do prawnika, zeby sie dowiedziec co z tym zrobić, czy wogóle da sie z tym coś zrobić.

pako86 spotkanie bylo dzisiaj o 14 pod szkoła jutro jest o 12 w rondzie przy selgrosie.
ja proponuje spotkanie 5 lub 6 marca oraz skontaktowałam sie z dyrektorką (byłą) i z checia spotka sie z nami tylko mamy podac date czas i miejsce no i pani gosia odnalazła już cześć naszych kp.

ja dzis nie zdazylam bylam o 15 ale nikogo juz nie bylo :P:P oki to jutro przy selgrosie sie wszyscy spotykamy? tzn ci co moga :) moim zdaniem to oszusci i nie zaplace ani grosza dzieki tym forum jestem juz spokojna :)

jestem z wloclawka i mam problem ten sam c inni kazdy pisze o spodkaniach itd ale nikt nie wie co z tym zrobic placic czy tez nie no i oczywiscie chyba nikt nam nie pomoze wiec bedzie trzeba zaplacic

za co my mamy placic skoro to dawno juz zrobilismy jakas paranoja :)

Cześć!! Ja jutro nie zdążę przyjechać!!! A też jestm za spotkaniem z absolwentami tej szkoły!bardzo mi się podoba ten pomysł i z panią dyrektor też chciałabym się spotkać!ale jutro to dla mnie jest niemożliwe proponuje jakąś niedzielę!!

Nie sądzicie, że zostawiacie za dużo informacji o sobie i Waszych spotkaniach na tym forum? Przecież możecie się dogadać na priv, a tak zapewne tamci znają każdy Wasz krok i każdą obawę i znając ich nie będą czekali, żeby je wykorzystać. No i z tego forum, na którym ktoś nam miał niby pomóc, wyszły pogaduszki o spotkaniu.
No i nie wiem, skąd pomysły o jakimkolwiek płaceniu, nawet jeśli się nie ma KP?? A przede wszystkim dyrektor-czy były dyrektor- nie ma obowiązku mieć Waszych dowodów wpłaty, bo niby jak, skoro musiał zdać wszystko po likwidacji szkoły? Nawet jeśli komuś coś zostało, to i tak nie we wszystkich miastach, więc zamiast wymyślać,
jak się przed cobrą bronić, wymyslmy w końcu, jak moŻna ją POKONAĆ!

ja napewno im nie zaplace a co do spotkania w poznaniu to chcetnie bym przybyl ale w jakis weekend wiadomo w tyg praca itd . ale jestem na forum caly czas wiec jesli cos ustalicie napiszczie ok pozdr.

Powrót