Zaległe czesne za studia, windykacja a zarzut przedawnienia

• Autor wątku Autor wątku KevinLove
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
apfel ja mam kontakt z pania dyrektor i ona ma te nasze kp! część juz znalazła i jest chcetna na spotkanie z nami w poznaniu

moim zdaniem co nam po kwitkach pszeciez one nie maja zadnych stepli bynajmniej tak mi sie wydaje bo ja niestety zadnego nie mam

witajcie poznaniacy. ja chodzilem do cobry w bydgoszczy. dostalem tez to pismo. jednak mam wszystkie swoje KP wpłat. jak myslicie co mozemy zrobic z tym listem? zgłosic to gdzieś?

wiecie co ja mam na przykład na kwitkach pieczątkę szkoły i podpis osoby ktora wystawiała KP...

ja tez nie mam kwitu bo jak okazalo sie ze szkoly nie ma juz to wszystko wyrzucilem, ale ta tych kwitach nie bylo pieczatki tylko jakas parafka

Dzisiaj nie dałem rady przybyć na spotkanie w Poznaniu ale w następny weekend(najlepiej sobota) jestem bardzo chętny.pzdr

i jak tam dzisiejsze spotkanie?

Witam. Mój chłopak w zeszłym tygodniu również otrzymał takie pismo.
Z tym, że szkołę zaczął w 2005 roku i zrezygnował po 2-3 miesiącach.
A teraz przyszło do zapłaty!!!!
Dziś byliśmy w budynku " rzekomego" biura w Bydgoszczy przy ul. Dworcowej 77a/6
a tam już od paru lat taka firma nie istnieje!!! dobre!!!
Ale nerwów napsuli! bo nie ukrywam bardzo to nas zbulwersowało!
Byliśmy już zgłosić to na policji! I na pewno nie mamy zamiaru płacić!
pozdrawiam wszystkich!

monikaw99- czy Ty nie rozumiesz, że tu nie chodzi o to, że szkoła nie istnieje pod adresem, który odwiedziliście, tylko że NIE ISTNIEJE ta rzekoma FIRMA WINDYKACYJNA, która chce pieniądze wyłudzić. Szkoły w Bydgoszczy nie ma, bo upadła, zamknęli ją, ale to się ma nijak do tego wezwania- bo to nie były dyrektor Twojemu chłopakowi każe płacić, a szefostwo cobry, czyli niby ta firma windykacyjna. Jeżeli szkoły w danym mieście nie ma, to po co odwiedzać puste mury? tu chodzi o zebranie się w KAŻDYM MIEŚCIE pokrzywdzonych ludzi i napisanie pozwu do prokuratury, a nie obwinianie biura w Bydgoszczy czy innym mieście. I fajnie by było, gdyby "nowi" tutaj prześledzili ten wątek od początku, bo się setki razy powtarzają te same rzeczy, a rozmowa do niczego nie prowadzi niestety. No może oprócz zebrania w Poznaniu...

Witam wszystkich zainteresowanych.
Jestem byłym absolwentem Szkoły "COBRA" z 2007r i tak jak wszyscy z Was, dostałem wezwanie do zapłaty zaległego czesnego.W tym miejscu cisną mi sie ostre słowa, ograniczę sie do stwierdzenia -
KIM KOLWIEK JESTEŚ , NIE DOSTANIESZ ANI GROSZA.
Spotkanie odbyło sie dzisiaj w umówionym miejscu .Co prawda na spotkaniu (w Poznaniu) nie było zbyt wielu absolwentów,jednak podjęliśmy pewne decyzje odnośnie otrzymywanych pism.Wszelkie szczegóły będą znane mi (mam taką nadzieję) po jutrzejszym spotkaniu w Biurze Prawnym - cel spotkania spożądzenie pozwu.Niezwłocznie powiadomię Was o szczegółach spotkania.
Jeśli chodzi o spotkanie Nas wszystkich , to myślę że termin 06.03.2011 godzina 13.00 przed byłą Szkołą "COBRA" - ulica Łukaszewicza 9/13 mógłby być realny.
Było by bardzo miło gdyby na tym spotkaniu przybyła Pani Małgosia ,którą bardzo serdecznie zapraszam.

Witam! super ze w PN sie zjawiliscie :D tak jak obiecalam jutro ide na spotkanie z radca prawnym :D oczywiscie ze dam WAM wszystkim znac o nic sie nie martwcie :) dzialamy dzialamy i to wygramy zobaczycie !!!! wlasnie mysle ze jutro ustalimy konkretna date kolejnego spotkania i to z p. Dyrektor do ktorej osobiscie zadzwonie :) Pozdrawiam

To super że coś sie zaczyna dziać w tej sprawie!! Spotkanie 06.03 pod szkołą by mi pasowało. I jeśli do niego dojdzie to napewno przyjadę!!

zamiast czytac wole dzialac :) jutro wszystkiego sie dowiem :) a osob jest sporo wiec z tym problemu na pewno nie bedzie :)))) mi wlasnie 06,03 nie pasuje :/ ale to nic cos sie wymysli :)

przecież pisałam ze pani Gosia dyrektorka czeka tylko na znak kiedy i o ktorej chcemy sie z nia spotkac mam z nia kontakt!!!!.... czy wy czytacie to co piszą inni?? :8

a tak apropo co z tą uwagą w tvn odezwał się ktoś do was??

Uwaga jak narazie nie daje znaku...

najlepiej wyslac pismo z podpisami :) wtedy beda mieli potwierdzenie ze to prawda a nie jakas sciema :)

Witam , uczęszczałem do tej szkoły we WŁOCŁAWKU.
Jutro udam się na policję bo to jedyne co mogę zrobić po przeczytaniu całego wątku.
Zgłoszenie przyjmą bo muszą i pewnie nic poza tym.
Jak będą jakieś informacje o pozwie zbiorowym to też jestem chętny.

calek666@o2.pl

Pozdrawiam

Mi pasuje również 06.03 w Poznaniu :)

Powrót