Zaległe czesne za studia, windykacja a zarzut przedawnienia

• Autor wątku Autor wątku KevinLove
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z tego co piszecie, większości odpowiada termin 06.03.-godz. 13.00 ul Łukaszewicza(dawna "siedziba" COBRY) więc już "niemieszajmy w kotle".
Proszę osoby , które nie będą mogły być w Poznaniu 06.03. o przekazanie kolegom , koleżankom (koniecznie na piśmie) które będą na tym spotkaniu:
- upoważnienia do zamieszczenia swoich danych osobowych ;
- nazwiska i imienia oraz okresu uczęszczania do szkoły COBRY podpisanych własnoręcznie;
- w miarę możliwości kopii umów zawartych ze szkołą COBRA
Cel - dołączenie tych dokumentów do pozwu jaki otrzymamy od Radcy Prawnego w najbliższym czasie do końca tygodnia (to wynik rozmowy dzisiejszej w Kancelarii Prawnej w Poznaniu).To samo dotyczy pozostałych uczestników niedzielnego spotkania.
Liczę na zrozumienie.Pozdrawiam Wszystkich

waltom prawnik musi mi najpierw przeslac te upowaznienia na maila :) a potem ja je rozesle ludziom :) acha i w niedziele o godzinie 13 spotykamy sie wszyscy na lukaszewicza przybedzie Pani Gosia . Dzis z nia rozmawialam jak tylko wyszlam od prawnika wiec licze na WAS!!! Osoba ktora wyslala Nam wszystkim te listy to oszust pod zadnym pozorem nie przelewajcie pieniedzy!!!! Poniewaz to naciagacz i liczy tylko na to :) Pismo prawne bedzie napisane po zdobyciu Waszych danych , lecz jedynym mankamentem jest kwota ktora trezba mu zaplacic a jest to 400 zl wiec mysle ze w niedziele wszyscy sie na to zrzucimy , poniewaz sprawa dotyczy nas WSZYSTKICH

Witam

Ja mam ten sam problem, ale uczęszczałem do szkoły w Zamościu. widzę że jeszcze brak ludzi z mojego rejonu, ale czekam na kolejne wieści z poznania. PS. obecnie mieszkam w Krakowie i jeśli tutaj będzie jakieś spotkanie organizowane to chętnie wezmę w nim udział.

mam ten sam problem jaki dziwny zbieg okolicznosci ze to akurat teraz wszystkim wysyłaja. czy jest ktos moze z Zamościa?? mnie np. nie ma w polsce i tylko problemy starszym chca robic nigdy wyłudzacze jedni

jestem jestem i mam nadzieje ze wiecej nas bedzie :)

witam, ja chodziłam do Zamościa i wczoraj dostałam takie samo pismo i nie zamierzam płacić

andzia123456 napisał:
witam, ja chodziłam do Zamościa i wczoraj dostałam takie samo pismo i nie zamierzam płacić
mój rocznik to 2005-2007

Witam!
Ja również jestem z Zamościa i wczoraj otrzymałem takie pismo, na łączną kwotę 2160zł, podobnie jak reszta moich kolegów z tej szkoły. Czy ktoś próbował wysyłać na adres podany na kopercie list z zapytaniem czego konkretnie dotyczy kwota zadłużenia? Obecnie nie mam nawet możliwości poświadczenia kopii dowodów wpłat, ponieważ szkoła w moim mieście już nie istnieje, rozpadła się w połowie semestru w pierwszej połowie 2010r. i musieliśmy przenosić się do innej szkoły.

Witam.Będę w niedziele o 13 na Łukaszewicza pod naszą byłą wspaniałą szkołą :) pozdrawiam

Pamiętajcie.
Niech nikt nie dokonuje żadnych wpłat,gdyż pisma które dostajecie są pomysłem jakiegoś naciągacza.

Do szkoły chodziłem w Poznaniu. Ja jednak jestem odmiennego zdania niż pozostali użytkownicy tego forum. Proponuje wam nie płacić i poprostu olać sprawe gdyż uważam , że i tak nie jesteśmy w stanie nic zwojować w tej sprawie. Również oni nic nam nie są w stanie zrobić za nie dokonanie wpłaty. Nie ma czym się podniecać, gdyż na co dzień różne instytucje prubóją nas naciągać i mnie już wogule to nie dziwi. Nie myślcie też że osoby odpowiedzialne za ten wałek poniosą jakieś tego konsekwencje. Konto które jest podane na wezwaniu należy napewno do jakiegoś żula ,który nic nie świadom uczestniczy w tym wszystkim, firma nie istnieje więc szukają naiwnych i tyle. Nie wiem czy ktoś jest zorientowany w temacie kim są właściciele naszej byłej szkoły i z jakiego środowiska się wywodzą? ;) Bo ja akurat zorientowany jestem w temacie i jestem pewien, że oficjalnie każdy z nich jest czysty. Stoją za nimi potężne pieniądze i wpływy o my wszyscy razem wzięci za ciency jesteśmy na to więc szkoda naszego czasu. Wiem, że większośc z was emocjonalnie czuje się dotknięta przez tą sprawe ale szkoda naszego czasu na walke z wiatrakami. Jest to dla nas wszystkich lekcja na przyszłość aby zachować czujność przy kolejnych zawieranych przez nas umowach itd... a tą ostatnią lekcje dostaliśmy całkiem ZA DARMO od naszej szkoły ,,Cobra'' za co powinniśmy im dziękować.
P.S. I dajcie spokuj nauczycielą w tej sprawie gdyż nie jest to ich wina. Nie wiem jak w innych miastach to wyglądało ale wypowiedzieć się moge na temat Poznania i naprawde uważam, że uczyli nas fachowcy i ludzie na poziomie a doświadczenie i wiedze którą nam przekazali z powodzeniem możemy stosować (no chyba, że ktoś nie uważał na zajęciach bo do szkoły poszedł tylko po zaświadczenie do WKU lub do ZUS ;) ). Pozdrawiam wszystkich, wspominajcie te dobre chwile i nie przejmujcie się tym pismem!!!

Zamość

witam jestem z Zamościa i mam ten sam problem:mad: i bardzo gorąco ich pier...
pocałujta mnie w d... je... oszuści!!!! złamanego złocisza im nie zapłacę!!!!

moje gg: 12950398

Ostatnia edycja:
witam uczeszczałem do zamościa i też dostałem PISMO .

witam ja tez jestem z zamościa i skontaktowałem sie z dyrektorem i jednym z nauczycieli którzy nas uczyli i powiedzieli ze to jakas fikcja bo mogły dane nasze jakims cudem wejsc w posiadanie nie odpowiedniej osoby i kazdy mówi ze trzeba isc na policje ja juz byłem i jeden z moich kolegów z roku tez był i ten gość moze zapomnieć ze ja zapłace jakies pieniądze.... heh pozdrawiam

no niestety nie ma mnie w Polsce ale jeśli spotkacie sie dajcie znać co dalej działacie z tego co czytałam to moze jakiś zbiorowy pozew bo policja podobno nic nie zdziała :!: czekam

kukipoznań napisał:
Do szkoły chodziłem w Poznaniu. Ja jednak jestem odmiennego zdania niż pozostali użytkownicy tego forum. Proponuje wam nie płacić i poprostu olać sprawe gdyż uważam , że i tak nie jesteśmy w stanie nic zwojować w tej sprawie. Również oni nic nam nie są w stanie zrobić za nie dokonanie wpłaty. Nie ma czym się podniecać, gdyż na co dzień różne instytucje prubóją nas naciągać i mnie już wogule to nie dziwi. Nie myślcie też że osoby odpowiedzialne za ten wałek poniosą jakieś tego konsekwencje. Konto które jest podane na wezwaniu należy napewno do jakiegoś żula ,który nic nie świadom uczestniczy w tym wszystkim, firma nie istnieje więc szukają naiwnych i tyle. Nie wiem czy ktoś jest zorientowany w temacie kim są właściciele naszej byłej szkoły i z jakiego środowiska się wywodzą? ;) Bo ja akurat zorientowany jestem w temacie i jestem pewien, że oficjalnie każdy z nich jest czysty. Stoją za nimi potężne pieniądze i wpływy o my wszyscy razem wzięci za ciency jesteśmy na to więc szkoda naszego czasu. Wiem, że większośc z was emocjonalnie czuje się dotknięta przez tą sprawe ale szkoda naszego czasu na walke z wiatrakami. Jest to dla nas wszystkich lekcja na przyszłość aby zachować czujność przy kolejnych zawieranych przez nas umowach itd... a tą ostatnią lekcje dostaliśmy całkiem ZA DARMO od naszej szkoły ,,Cobra'' za co powinniśmy im dziękować.
P.S. I dajcie spokuj nauczycielą w tej sprawie gdyż nie jest to ich wina. Nie wiem jak w innych miastach to wyglądało ale wypowiedzieć się moge na temat Poznania i naprawde uważam, że uczyli nas fachowcy i ludzie na poziomie a doświadczenie i wiedze którą nam przekazali z powodzeniem możemy stosować (no chyba, że ktoś nie uważał na zajęciach bo do szkoły poszedł tylko po zaświadczenie do WKU lub do ZUS ;) ). Pozdrawiam wszystkich, wspominajcie te dobre chwile i nie przejmujcie się tym pismem!!!

Po 22 stronach bezsensownego pisania pierwsza osoba, która coś mądrze napisała ;)
Jestem dokładnie tego samego zdania... telefon komórkowy na kartę od dawna wyłączony i nieaktywny, nr konta założony na jakiegoś bezdomnego "Mariana"

witam. jestem z okolic zamościa i mam taki sam problem jak wy:(

witam Panie qamilp
ja mam wszystkie dowody wpłaty ale chyba tego też im nie wyślę, ja mam zadłużenie na 1136zł, z czego ponad połowa to czesne a reszta to odsetki, było napisane ze nauka za 4 semestry to niecałe 3000 tys. a ja zapłaciłem 3400 wiec by wypadało teraz od nich ściągnąć tą różnicę przez komornika:D
pod dany adres nic nie da wysyłanie bo jest to kamienica na sprzedaż i nie ma tam zadnej siedziby. :mad: pozdrawiam

Jednak wysłałem listem poleconym prośbę o wyszczególnienie za co dokładnie firma chce abym zapłacił, z czego wynikają te koszty. Dołączyłem również kopię dowodów wpłat i czekam co się z tym listem stanie. Czy wróci do mnie czy ktoś jednak coś odpisze, a jak odpisze to co. Poradzono mi na policji abym tak zrobił. W razie czego będę miał podkładkę i pewność, że to fikcyjna firma i próba wyłudzenia finansowego. Pozdrawiam

ja dzisiaj byłem na policji u ludzi którzy zajmuja sie przestepastwami gospodarczmi i to jest pewnego typu nie prosta sprawa bo gosc który operuje naszymi danymi to moze zrobic wiele nie tylko nas zastraszyc bo nie wiadmo jak wiele ma naszych danych wiec trzeba uwarzac i wziasc sie za dupe.... temu który nam te dymy robi.... pozdro

Powrót