Zaległe czesne za studia, windykacja a zarzut przedawnienia

• Autor wątku Autor wątku KevinLove
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
witam chodzilem do cobry w bydgoszczy ktora jak wiecie nie istnieje jak w kazdym miescie...wybieram sie jutro na policjie i do gazety opisze skurw....jak jest ktos z bydgoszczy z tym samym problemem bo podejzewam ze nie jestem sam dajcie znac

chojny napisał:
witam chodzilem do cobry w bydgoszczy ktora jak wiecie nie istnieje jak w kazdym miescie...wybieram sie jutro na policjie i do gazety opisze skurw....jak jest ktos z bydgoszczy z tym samym problemem bo podejzewam ze nie jestem sam dajcie znac

no ja tez i kilku innych kumpli chodzilismy do szkoly w bydgoszczy i rowniez otrzymalismy owe listy

Witam
ja jestem z Warszawy do szkoły chodziłem 4 lata temu w tym czasie skończyłem studia licencjackie od 4 lat mam do czynienia z dokumentami prawnymi i dla mnie to jeden wielki przekręt!!!

co najlepsze dostałem pismo po 4 latach zwykłym listem a samo wezwanie jest zwykłym wydrukiem z domowej drukarki list jest do mnie adresowany mimo iż moje imię jest inne i adres się trochę nie zgadza literówka itd
samo wezwanie nie jest imienne tylko pusty goły szablon.

de24bc782821.jpg.html

d031c713369c.jpg.html

ja temat w poniedziałek zgłaszam na policję!!!

dlaczego nie czytacie watku od poczatku?? kurcze wszystko jest ladnie wyjasnione co i jak :) a propo Pamietajcie o spotkaniu w niedziele o 13 na Lukaszewicza . Prawnik przeslal mi upowaznienia w niedziele przyniose wydrukowane do wypelnienia :) Pozdrawiam

A ja odpisałam tym oszusta, bo tak mi zalecał prawnik i policjant. Napisałam że ich zarzuty są bezpodstawne i prosze o dowody, i wysłałam to listem poleconym za potwierdzeniem odbioru... Ku mojemu ogromnemu zdziwieniu list w Gdyni odebrała kobieta która przyjmowała we Wrocławiu moje papiery do szkoły.Dla osób które są z Wrocławia napiszę na gg nazwisko. Poprostu byłam zszokowana jak zobaczyłam,że była zastepca dyrektora jest zamieszana w to i to ona mniedzy innymi próbuje wyłudzić pieniądze. Jednym słowem mówiąc dzieki temu ze wysłąłam za potw. mam dowód kto jest w to zamieszany:) a sprawe też zgłosiłam do TV: uwaga, interwencja , fakty wrocław, jak narazie dziennikarz z Faktów jest zainteresowany sprawą,czekam na telefon od niego. Zyczę powodzenia w dążeniu do sprawiedliwości w tym kraju..

ja tez dziś do Uwagi napisałem:)
z tym potwierdzeniem to był dobry pomysł będzie mocny dowód w sądzie!

osoby ktore otrzymaly owe listy w bdg zgloscie sie na policjie z tym...juz kilka osob bylo dokumenty beda przesylane do poznania bo tam juz jest prowazone postepowanie

Proszę o kontakt na adres mailowy przeciwjozwiukowi@interia.pl od kilku miesięcy zbieramy dowodu przeciwko Paniu E.J. Może będziemy w stanie pomóc. Ponieważ często przebywam w pracy bez dostępu do netu niekoniecznie śledzę wątek. proszę wieć pisać na maila.

Kamilka15001: ja chodziłem do Wrocławia i chciałbym się dowiedzieć czegoś, ale nie podałaś gg. Mój to 10889857

Witam
Dostałam pismo 4 marca 2011r z firmy Cobra- obsługa wierzytelności z wezwaniem do zapłaty za czesne za szkołe którą skończyłam 3 lata temu.
Jestem z Warszawy,z tego co wiem to kilkoro moich znajomych z roku również otrzymało takie pisma.Mam wszystkie dowody wpłaty za szkołę.
Nie ma kontaktu z ta firmą,czytając forum widzę że nie tylko ja mam taki problem.
Zastanawiam sie czy mam to zgłosić na policje???

chojny napisał:
witam, ja też jestem z Bydgoszczy

Jak masz wszystkie dowody wpłaty to możesz ich olać, nawet nie odpisując. Po 3 latach jest przedawnienie, więc sprawdź dokładnie daty.

Witam,
ja chodziłam do COBRY w Warszawie na Kasprzaka. Z tego, co do tej pory udało mi się ustalić, to kilkoro moich kolegów i koleżanek dostało takie same pisma z dnia 02.03.2011.
To zwykłe oszustwo!!! My też idziemy z tym na policję.
Piszcie jak u Was rozwija się ta sprawa.

Witam
Ja tez dostałam podobne pismo z Cobry i chodziłam do tej samej szkoły na Kasprzaka,kilkoro moich znajomych tez ma te pisma.Na razie cisza,na komendzie przyjęli zgłoszenie o probe wyłudzenia pieniędzy.
Pozdrawiam

Witam stokorptka 26

Ja też chodziłem, do tej szkoły. Też mi przysłali wezwanie.

Mam pytanie do wszystkich. Czy ktoś był na POLICJI, I ZGŁOSIŁ TOOO???

Stokrotka 26 gdzie zgłosiłaś wyludzenie? tzn. na jakiej komendzie?

Witam. Jestem w tej samej sytuacji co Wy dostałem takie wezwanie do zaplaty ponad 2 tys. zł do 9 marca, po przeczytaniu tego listu od razu pojechałem na policje zeby to zgłosić niestety pan komendant odesłał mnie z kwitkiem powiedział że mam jechać do tej szkoły i to wyjaśnić a poźniej na komende najlepiej tą przy której znajduje się ta szkoła czyli na Kasprowicza w Warszawie, jutro spróbuję się tam dostać tylko nie wiem czy ta szkoła jeszcze tam istnieje, jak bedę coś wiedział to dam znać.
Proszę piszcie czy poniesliscie jakies konsekwencje tego, jeżeli nie zapłaciliscie.
Ps. Czy w waszych wezwaniach do zapłaty też jest jasno podkreślone, iż wasz dług trafi do krajowego rejestru dluznikow , zostanie wystawiony do sprzedazy i podany do publicznej wiadomości... co uniemożliwi wam uzyskanie kredytu bankowego... itd. ? Bo nie ukrywam ale to mnie najbardziej zaniepokoiło.
Pozdrawiam

Witam też poszukuje osób z Wawy które dostały to pismo i gdzie zgłaszały się na policję

Witam ! Dzisiaj dostałem dokładnie takie samo pismo jak pozostali:mad: Kwotę do zapłaty mam 907zł (szok) Jestem z woj. łódzkiego i skończyłem szkołę 22 czerwca 2006r. Jeśli ktoś z tej szkoły dostał podobne informacje proszę o kontakt. Mój gg 13132952 . Proszę pisać . Jutro wybiorę się do radcy prawnego i na policję - dowiem się czy w naszym regionie zaczęły wpływać jakieś wnioski.
Dodatkowo wszystkie dokumenty po ukończeniu otrzymałem , a warunkiem tego było właśnie uregulowanie całego czesnego, więc o co chodzi. 5 lat od ukończenia szkoły i dopiero teraz sobie ktoś przypomniał że mam jakiś dług. Jeśli chodzi o moje dane to w adresie był inny adres, tzn numer domu się nie zgadzał, ale że pochodzę z nie dużej miejscowości , w której listonosz zna mieszkańców więc list zwykły do mnie dotarł ...

Ostatnia edycja:
ja tez dzisiaj dostałem takie wezwanie jestem z województwa łódzkiego chodziłem poł roku do cobry w łodzi wszystko opłaciłem i zrezygnowałem po 4 latach teraz wołaja zapłaty byłem na policji w łeczycy ale nasza dzielna polska policja powiedziała ze jak jest napisane trzeba zapłacic to trzeba i nic wiecej totalna olewka

Powrót