Witam
Postanowiłem napisać i działać
Tak wiec od początku. Wczoraj otrzymałem list zwykły od firmy "Cobra - obsługa należności" i o tym że mój dług został sprzedany przez firmę "Elitarną Szkołę Służb Ochrony Cobra"
Moje wierzytelności wg pisma to:
1000 zł Kwota zaległego czesnego
874 zł Kwota odsetek
Czyli razem 1874 zł
Po tym jak mnie zaczęli straszyć piszą dalej ze mają dla mnie propozycje ugody:
Propozycja A to 300 zł i dają mi spokój
Propozycja B 2 raty po 250 zł
3 raty po 200 zł
6 rat po 150 zł
10 rat po 100 zł
36 rat po 40 zł
Dopóki jak nie przeczytałem propozycje ugody to trochę się zdenerwowałem ale później zacząłem szukać po necie i zrozumiałem że to niezła fikcja.
Co do moich działań to dzwoniłem do firm które są w tej samej lokalizacji i dowiedziałem się, że owa firma jest tam ale nikt nikogo nie widział czyli lokal jest ale tylko lokal.
Konto bankowe jest w mBanku
Dzwoniłem do Urzędu Miasta Gdyni i powiedzieli ze już nie pierwszą osobą co dzwoni i że policja już też pytała się o daną firmę.
No i najważniejsze byłem na POLICJI fakt koleś który był w okienku chciał mnie zbyć ale powiedziałem, że chce zgłosić wyłudzenie i bezprawne korzystanie z danych osobowych. Po ok 20 min czekania przyszedł policjant i spisał moje zeznania i zabrał list oraz kopertę powiedział ze na jego gust to jest niezły wałek i pieczątki to raczej są wydrukowane. Zobaczymy co i jak dalej sprawa sie potoczy.
Jeżeli masz chęć do mnie napisać to moje GG: 265053 a do szkoły chodziłem w Łodzi (zapisywałem się na Gdańskiej a zajęcia na Tuwima)
Co do tel. do szkoły to nie działają