T
tomek_gdz
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 11
Witam,
wczoraj otrzymałem telefon z z byłej uczeli iż mam niedopłate na jednym z ich kont, na drugim zaś koncie mam nadpłate. (czesne płaciło się różnie raz na jedno konto raz na drugie) po ok 1,5 roku otrzymuje taką informację telefonicznie i mailowo:
"
Przypominamy o spłaceniu zaległości finansowych wobec Akademii
XX, dlatego bardzo proszę o wpłatę na konto
Akademii o numerze : XX-XXX.... Bank....
Nadpłata (do przeksięgowania) opiewa na kwotę 635,00 zł i 37,79 zł
odsetek na dzień 21.04.2011r. (z całego toku nauczania)
Na koncie drugim o numerze : XX-XXXX-XXXX... Bank....
Zadłużenie opiewa na kwotę 680,00 zł podstawy czesnego i 761,17 zł
odsetek na dzień 21.04.2011r.
W tytule wpłaty prosimy o podanie swoich danych osobowych (imię i
nazwisko oraz numer albumu lub PESEL)
i dobrze opisać tytuł przelewu."
Do tej pory nie otrzymałem żadnego wezwania do zapłaty, żadnego upomienia iż jest nadpłata na jednym koncie a niedopłata na drugim koncie.
Dodam, iż studiowałem u nich 3 lata, a w związku z zamknięciem informatyki (nie z mojej wimy, tylko ministerstwo zamkneło tej kierunek - głośno było o tej sprawie- nie wiem czy mogę podwać jaka to szkoła na forum- proszę o info a zmienię nieco post) i musiałem znaleść inną szkołę na 6 miesięcy, po przeniesiu się do innej szkoły nikt nie odzywał się do mnie w sprawie należności.
Napisałem e-maila aby napisali mi za jaki okres jest ta niedopłata i dlaczego nie poinformowali mnie prędzej że jest nadpłata na innym z ich kont.
Czy mają obowiązek poinformowania mnie prędzej że jest jakaś niedopłata ?
Wiem, że po 2 latach to już byłoby przeterminowane, ale jak nie ma jeszcze dwóch lat to co ?
Jak tylko dostene odp zwrtoną to uzupełnię post,
pozdrawiam
wczoraj otrzymałem telefon z z byłej uczeli iż mam niedopłate na jednym z ich kont, na drugim zaś koncie mam nadpłate. (czesne płaciło się różnie raz na jedno konto raz na drugie) po ok 1,5 roku otrzymuje taką informację telefonicznie i mailowo:
"
Przypominamy o spłaceniu zaległości finansowych wobec Akademii
XX, dlatego bardzo proszę o wpłatę na konto
Akademii o numerze : XX-XXX.... Bank....
Nadpłata (do przeksięgowania) opiewa na kwotę 635,00 zł i 37,79 zł
odsetek na dzień 21.04.2011r. (z całego toku nauczania)
Na koncie drugim o numerze : XX-XXXX-XXXX... Bank....
Zadłużenie opiewa na kwotę 680,00 zł podstawy czesnego i 761,17 zł
odsetek na dzień 21.04.2011r.
W tytule wpłaty prosimy o podanie swoich danych osobowych (imię i
nazwisko oraz numer albumu lub PESEL)
i dobrze opisać tytuł przelewu."
Do tej pory nie otrzymałem żadnego wezwania do zapłaty, żadnego upomienia iż jest nadpłata na jednym koncie a niedopłata na drugim koncie.
Dodam, iż studiowałem u nich 3 lata, a w związku z zamknięciem informatyki (nie z mojej wimy, tylko ministerstwo zamkneło tej kierunek - głośno było o tej sprawie- nie wiem czy mogę podwać jaka to szkoła na forum- proszę o info a zmienię nieco post) i musiałem znaleść inną szkołę na 6 miesięcy, po przeniesiu się do innej szkoły nikt nie odzywał się do mnie w sprawie należności.
Napisałem e-maila aby napisali mi za jaki okres jest ta niedopłata i dlaczego nie poinformowali mnie prędzej że jest nadpłata na innym z ich kont.
Czy mają obowiązek poinformowania mnie prędzej że jest jakaś niedopłata ?
Wiem, że po 2 latach to już byłoby przeterminowane, ale jak nie ma jeszcze dwóch lat to co ?
Jak tylko dostene odp zwrtoną to uzupełnię post,
pozdrawiam