Zaleglosci szkola policealna nieche wydać świadectwa

• Autor wątku Autor wątku pawllo211987
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pawllo211987

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam, mam pytanie czy szkoła może przytrzymywać świadectwo ukończenia szkoły średniej mimo zaległości? to jest szkoła po licealna zaoczna . Bylem ostatnio w sekretariacie to nie chcieli mi wydać,dopiero za uregulowaniem Pani mówiła ze jestem niby windykacji ale żadnego pisma, listu do tej pory od tej windykacji nie dostałem ,więc sam już nie wiem czy jestem czy nie w tej windykacji .Dodam że przetrzymują mi moje dokumenty od 2006 roku do dzisiejszego dnia. Proszę o wskazówki,poradę ??:(

wskazówka - ureguluj swoje długi względem szkoły

Powiedz Pani, ze popelnia przestepstwo.

Kodeks karny

Art. 276. Kto niszczy, uszkadza, czyni bezużytecznym, ukrywa lub usuwa dokument, którym nie ma prawa wyłącznie rozporządzać, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Jezeli dalej nie bedzie chciala wydac dokumentu to idz zlozyc zawiadomienie na policje.

Hm a jak wytłumaczysz obowiązek wypełnieni np obiegówki w szkołach aby otrzymać świadectwa i inne dokumenty?

wenu napisał:
Hm a jak wytłumaczysz obowiązek wypełnieni np obiegówki w szkołach aby otrzymać świadectwa i inne dokumenty?

Stawiasz obiegówke ponad kodeksem karnym ? Wymysł uczelni/szkoły i tyle. Jak uczen sie uprze i powie, ze nie ma ochoty biegac z obiegowka to nikt mu nie ma prawa przetrzymywac dokumentow.

Tak jak napisał Regand, szkoła pomimo wszystko nie ma prawa przetrzymywać dokumentów ucznia...

Aha dziękuje za odpowiedz jutro działam :) pozdrawiam

Witam ponownie chciałem tylko dopisać ze świadectwo odebrałem dziś bez żadnego problemu i straszenia policja porostu oddali jak by nic nie było , tylko co musiałem poczekać kolo godziny czasu bo nie mogli się doszukać świadectwa ,a zaległości uległy przedawnieniu bo się pytałem :) i jeszcze raz dziękuje za informacji :) pozdrawiam :)

Pewnie mają konto na fp i przestraszyli się porad Reganda.

Powrót