zaległy abonament -> windykacja -> kredyt

• Autor wątku Autor wątku ruukiaa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

ruukiaa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
witam serdecznie. pisze z prośba gdyż nie do końca wiem do kogo się zwrócić o pomoc ani jakie kroki podjąć. niestety jestem w tej chwili w bardzo niedogodnej sytuacji. mam zaległe abonamenty telefoniczne w sieci komórkowej. łączna kwoat zaległa + naliczone odsetki + koszty ich postępowania to około 1700 zł. miałam duży problem z pieniążkami aby spłacic podstawową kwotę w terminie i w tej chwili naliczono mi taką kwotę. chciałam wziąć kredyt gotówkowy aby spłacić to zadłużenie, ale otrzymałam pismo z owej sieci że moga przekazać informacje do BIK i rozpocząć postępowanie egzekucyjne. następnie po miesiącu <jakieś 3 tyg temu> dostałam kolejną fakturę, normalną, bez żadnych pism dot. postępowania. mam teraz umowę o pracę, na czas 1,5 roku pensja 1500 brutto, ale bank nie wyraził ostatecznej zgody na udzielenie kredytu. podejrzewam że to dlatego, iż moja zaległość została zgłoszona do BIK-u.
gdzie i w jaki sposób mogłabym szukać pomocy w celu spałcenia tego typu zadłużenia? nie ukrywam, że najłatwiej byłoby mi wziąc kredyt i spałacać go, ale żaden bank podejrzewam nie udzieli mi teraz pożyczki ze względu na owe zadłużenie i kółko się zamyka. bardzo chcę uniknąć spraw sądowych i komorniczych, chce spokojnie spłacic to zadłużenie, ale nie wiem w jaki sposób i z jakich źródeł mogłabym skorzystać. bardzo prosze o pomc.

Bank spółdzielczy. Oni przy małych kwotach rzadko sprawdzają BIK.

Powrót