zaliczenie semestru na studiach

• Autor wątku Autor wątku zebra660
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zebra660

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witajcie,
w tym semestrze byłam na stypendium programu Erasmus, otrzymałam Indywidualną Organizację Studiów oraz przedłużono mi sesję do końca marca 2014. Po powrocie do Polski okazało się, że mam problem z zaliczeniem przedmiotu. Dlatego chciałabym się dowiedzieć, czy ktoś z Was może posiada większą wiedzę na ten temat. Otóż, na konwersatoriach z jednego przedmiotu studenci mieli do przygotowania projekt, który następnie mieli przedstawić grupie na zajęciach. Wykładowca odmówił mi podejścia do zaliczenia przedmiotu, ponieważ nie zaprezentowałam projektu, co fizycznie było niemożliwe, gdyż studiowałam w tym czasie za granicą. Została mi odebrana szansa podejścia do zaliczenia ćwiczeń, a co za tym idzie też do egzaminu. Pani Prodziekan powiedziała, że w takim wypadku mam napisać podanie o zaliczenie warunkowe. I tu moje pytanie, czy taka sytuacja może mieć miejsce? W indeksie będę miała dwie niedostateczne, a nawet nie miałam szansy zaliczania przedmiotu. Dlaczego mam prosić o warunek, który jest kolejną szansą na zaliczenie w następnym semestrze, skoro ja nie dostałam ani jednej szansy w sesji?
Wiecie zatem, czy jest jakakolwiek szansa na zaliczenie przedmiotu w terminie?
Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Jest też opcja napisania odwołania od oceny. W takim wypadku, o ile dyrektor jednostki uzna je za stosowne, czeka Cie komisyjne zdawanie przedmiotu.

Powrót