Zalogowanie się na stronę równoznaczne z podpisaniem umowy?

• Autor wątku Autor wątku clarashirley
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Zawiadomienie o egzekucji dostałem od komornika. Nie otrzymałem sądowego nakazu zapłaty. Prawnik podpowiedział mi żeby napisać sprzeciw od nakazu zapłaty, zażalenia nadania klauzuli wykonalności oraz zażalenie na czynności komornika. Nie wiem czy jest to sens czy nie będzie dalszych kombinacji.
Moje dane również są ogólno dostępna. Szczerze nie wiem czy to zwyczajnie „olać” i mieć spokój czy brnąć dalej i się denerwować.

Myślę, że zbiorowy pozew byłby dobry. Ja bym żądał odszkodowania + zawiadomił o możliwości popełnienia przestępstwa.

W moim przypadku było tak, że firma pobrała sobie sama dane mojej firmy na podstawie domeny w adresie e-mail i na te dane wystawia fv na co oczywiscie prawa nie ma. Jak było w Waszym przypadku?

W przyszłym tygodniu mam konsultacje z prawnikiem, podpytam go w tym temacie też i dam znać.

W moim przypadku było podobnie z tym ze dane zostaly pobrane z imienia i nazwiska w mailu ponieważ mail był na darmowej domenie.

Ja w piątek mam spotkanie z prawnikiem także dam znać.

adamkaka - a dane adresowe? na fakturze też są?

Ok. To wymienimy się informacjami od prawników i zobaczymy co da się zrobić.

Dane adresowe na fv tez są. Ja sobie powiedziałem, że tego nie odpuszczę bo tak nie może być.

Masakra jakaś z datą wczorajszą przyszło mi do zapłaty za kolejne FV. To już przegięcie.

Ja mam problem bo do dzisiaj musiałbym złożyć jakieś drugi do sądu, a nie mam na to zbyt wiele czasu. Chyba, że macie jakieś druki gotowe to skorzystam.

pspiotr nie jestem pewien ale liczy się data nadania pisma ale sprawdź to dokładnie.

jest tak jak piszesz, liczy się stempel pocztowy, czekam na załączniki od Ciebie.

Witam,

Chciałbym dołączyć się do pozwu zbiorowego jako kolejny poszkodowany. Proszę o kontakt na priv w tej sprawie. Z góry dziękuję.

Napisałem dziś do firmy
żądania
1. wskazania przez firmy dokumentacji wskazującej na fakt, iż roszczenie o zapłatę powstało,
2. wskazania przez firmy dokumentacji wskazującej w jakim czasie i na jakiej podstawie obliczono wysokość roszczenia.

Jako odpowiedź przesłano mi:
Witam,
Pełne wyjaśnienia znajdują się pod adresem: [...] a także po zalogowaniu na karcie Państwa konta.
Rozumiem że to wyczerpuje Państwa pytanie i zamykam sprawę.

Na co zareagowałem śmiechem. Chętnie spotkam się z nim w sądzie.

Ja otrzymałem taką samą odpowiedź.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Heh, przecież oni mają taki sam sposób działania jak kbiz.pl Co chwilę zmieniają regulamin. Może sprawą uda się zainteresować media.

Regulamin i cennik zmienia się co chwila to fakt. Jak można tematem zainteresować media? Macie pomysł?

Wykop.pl, telewizja TTV (ta robiła materiały o Krzysztofie H., czyli kbiz.pl).

Co do pozwu zbiorowego, jeśli chcecie iść w kierunku naruszenia dóbr osobistych, to niestety, ale pozew zbiorowy nie wchodzi w grę.

truplaya - czy też jesteś zaangażowany w spór?
Jak oceniasz szanse pojedynczych pozwów zatem?

Oficjalnie robię listę poszkodowanych w celu zgłoszenia tematu do mediów:
1. gumisiowy
2.
3.

Przede wszystkim o sprawie trzeba poinformować media branżowe. Często można spotkać testy programów do "zarządzania projektami online" robione przez znanych blogerów (np. antyweb). Oni skutecznie zajęliby się tematem. Proponuje też stworzyć osobną stronę www w nazwie podobnej do usugi która byłby wypozycjonowana na takie hasło oraz wszystkie frazy związane z "zarządzaniem projektami online". Na takiej stronie moglibyśmy opisać system wyłudzania. To tylko cześć działań... Mogę zająć się tym tematem.

Mnie tylko interesuje jedna rzecz, bo wszyscy tutaj piszecie że coś zrobicie, że komornik, że koszty, że pozwy, ale czy ktokolwiek wygrał?! Z tego co wynika wszystkie sprawy kończą się nakazami, zajęciami i przekazywaniem spraw do kolejnych instancji. Czy komuś udało się oddalić sprawę albo wygrać?

Nie chcę mi się tracić czasu i nie podpisuję się pod szkalowaniem tutaj nikogo z imienia i nazwiska, ale na pewno nie będę siedział kolejnego roku nad jakimiś pozwami zbiorowymi, skoro wszystko co piszecie kończy się tylko większymi kosztami sądowymi!

wikr napisał:
Ja otrzymałem taką samą odpowiedź.

Ludzie, przecież to są odpowiedzi automatyczne! Każdy dostaje to samo... Nikt tego nie pisze, tylko jakiś automat.

Ostatnia edycja:
Powrót