zameldowanie tymczasowe

• Autor wątku Autor wątku bia__
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bia__

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
chciałabym się zameldować tymczasowo u znajomego, który właśnie kupił mieszkanie od developera ale nie ma jeszcze podpisanego aktu notarialnego, czy takie zameldowanie będzie możliwe?

no to nie u znajomego tylko u developera ;) ale jesli developer pozwoli. czemu nie ;)

Witam!!! Mam pytanie. Otóż przeprowadziłam się do innego miasta, gdzie będę mieszkała co najmniej 2 lata i aby zarejestrować się w tutejszym Urzędzie Pracy muszę być tu zameldowana. Właścicielka mieszkania nie jest zachwycona tym pomysłem, gdyż podejrzewam, że będzie płaciła większe opłaty w spółdzielni. Czy od momentu gdy już mnie zamelduje będę płaciła więcej niż do tej pory? Proszę o pomoc ;)

Chyba nikt tu nie jest w stanie odpowiedzieć czy będziesz więcej płaciła bo nikt nie wie czy dostaniesz aneks do umowy najmu z podwyżką...

WITAM nie chcę dublować wątku ,a pytanie mam następujące: 4 lata temu zameldowałem na pobyt tymczasowy (6 miesięcy)rodzinkę w moim mieszkaniu które im wynajmowalem oni zrezygnowali z wynajmu 3lata temu a ja chcę sprzedac mieszkanko(jest piątek wieczór i brak mi pomysłów na poradę), pytanie moje brzmi : czy ja jako właściciel mieszkania mósiałem ich wymeldować czy też ten meldunek z racji okresu sam wygasł.Pozdrawiam

Powrót