zamiana artykulów w trakcie dochodzenie z 207 kk na 190 kk!!

• Autor wątku Autor wątku majpreszess
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

majpreszess

Użytkownik
Odpowiedzi
46
prokurator ktory prowadzi moja sprawe ma jasne dowody na to,z e dochodzilo przez 3 lata do znecania sie nade mna i moim synem przez partnera.m,inn.duszenia, kopania po kregoslupie, plucie,ublizania, skopanie twarzy z polamaniem kosci policzkowej .itd i td
....
podjal decyzje przedstawienia zarzutow z art 207 kk ( zreszta cale dochodzenie bylo wlasnie z tego art i policji i prokuratury..)
dzis bylam u niego i powiedz ze po rozmowie z jego adwokatem przeslucha sadyste na okolicznosc art 190 kk i przedstawi zarzuty o grozby karalne.
na moje dlkaczego ,powiedzial ze to on podejmuje decyzje i wlasnie tak zrobi a mi jesli cos sie nie podoba to mam pisac pisma.i wyrzucil mnie z gabinetu...
o co chodzi??????????/czy prokurator nie jest oskarzycielem , aco za tym idzie stoi za mna/............co moge zrobic...
dodam tylko ,ze prawdopodobnie wplyw na te decyzje ma to ,ze brat mojego partnera pracuje w sadzie...
co robic ,zeby zostal ukarany ,a aj amoglabym przedstawic wszystkie dowody.
prokurator uznal ze dowody wskazuj ana grozby...4
pozmozcie!!!!!!!!!!!!!!!!

Trudno powiedzieć, jesli nie zna się akt sprawy.
Jest oskarzycielem i ma stac za prawem, a nie za daną osobą.
Jakie dowody chce Pani przedstawić.

pani twiedzi ,że były dowody - my nie znamy akt postepowania...być może poza pani słowami nic nie wskazuje na sprawstwo osoby przez panią wskazywanej ,a nawet są dowody ,że osoba tego nie popełniła - co by wskazywało dlaczego prokurator zmienił artykuł kierunkowy....

ale proszę poczekać na akt oskarżenia wraz uzasadnieniem i wtedy na podstawie uzasadnienia będzie wiadomo dlaczego podjął taką a nie inną decyzję.

moje dowody to dokumentacja w anglii ,gdzie zostal ztrzymany za skoanie mi twarzy, dostal nadzor policji i co miesiac musial sie meldowac-mam te meldunki. mam pisma ze szkoly ze moj syn byl ofara przemocy domowej.plan protection z opieki spolecznej z calym przebiegiem procesu znecania sie., 4 swiadkow na okolicznosc bicia i ublizania, wyzywania, awantur w nocy zasiwdaczenie ze szpitala w dubklinie ze mialam obdukcje po duszeniu i kopaniu jak bylam w ciazy oraz ze pomagali mi od niego uciec zdo polski.....
na same slowa bym nie liczyla dlatego zalatwialam wszystko-teraz mam to wszystko przetlumaczone przez przysieglego. prokurator ma tylko sciagnac akta z anglii gdzie on mial isc do sadu i postawiony mial miec zarzut znecania sie ze szzegolnym okrucienstwem/...alw uciekl....
a prokurator tego nie chce zronic i jeszcze zmienia mi na grozby karalne.na jkaiej podstwia skoro takich nie bylo??????????/ byly tylko czyny!!!

jak moga byc dowody ze on tego nie zrobil? moj syn byl swiadkiem jak on kopal jego matke w wiglie po twrzy .,jechal ze mna do szpitala.....chodzi teraz na terapie...on byl aresztowany...za toen czyn!!! nawet na policji jest jego list ktory przyniosl mi godzine po tym skopaniu do szpitala gdzie sie przyznaje do tego!!!!!!!!!!!
a te wszytskie pisma ze szkoly ,z opieki , z policji ,ze szpitala , swiadkowie...to nic?
jakie grozby??????????/jak takowych nie bylo!!!

ponieważ czyn zaistniał poza granicami Polski należy rozważyć jakie artykuły prawa karnego angielskiego czy irlandzkiego zostały naruszone -

w anglii popelnil 3 stopien przestepstwa z 4stopnioowej skali przestepst kryminalnych..pozniej jest tylko morderstwo....tak mi tlumaczyl policjant ,ktory mnie przesluchiwal.....?jak to wiec mozliwe ze takiemu czlowiekowi mozna postawic zarzyty o grozby karalne?zebym sie odwalila???????

Szkoda , że prokurator nie chce z Panią rozmawiać i wytłumaczyć Pani swojej decyzji, bo możnaby coś bardziej doradzić.
Być może uznał, że sprawa jest zawisła w Anglii ( tj. że tam toczy się postepowanie przygotowawcze i uznał, ze postępowania w tym zakresie prowadzić nie może).
Zawsze może Pani jeszcze raz poprosić prokuratora o wytłumaczenie, ewentualnie poprosić o wytłumaczenie oraz pomoc szefa prokuratury ( zawsze w jakiś dzień przyjmuje interesantów).
Jeśli ma Pani podjąc takie działania, proponuję zrobić to przed końcem miesiąca.

nie chce mi nic tlumaczyc...powieial ze nie czuje sie ozbowiazany do tlumaczenia i jesli mam jakies pytania i problemy mam pisac listy....wiec napisalam do prokuratora okregowego zalaczajac wszytkie dowwody znecania sie i czekam....
zastanawiam sie tylko czy na zmiane decyzji ( ktoras z kolei) prokurat rejonowego ma wplyw fakt,ze brat mojego bylego partnera pracuejw sadzie....jesli tak- co mozna robic dallej?
chce tylko ,aby czlowiek ,ktory znecal sie nad nami 3 lata zostal za to ukarany a nie smial mi sie w twarz.....
czy kobieta ktora jest ofiara przemocy nie ma zadnych praw?????????????????????/

Powrót