Mam do was Pytanie i mam nadzieję że mi pomożecie.
Otóż mój narzeczony/ konkubent <już sama nie wiem jak go tytułować> obecnie przebywa w areszcie śledczym już w sumie prawie 5 miesięcy a dokładnie od 14 lutego. Sankcję ma do 14 lipca lecz podejrzewam że zostanie ona przedłużona jeszcze o miesiąc bądź dwa ponieważ dopiero w ten poniedziałek prokuratura złoży papiery do sądu. Pani prokurator poradziła mojemu narzeczonemu aby napisał prośbę o zmianę środka zapobiegawczego z tymczasowego aresztu na dozór policyjny. Postawiono mu 11 zarzutów do których niestety musiał się przyznać, chodzi o kradzieże, nigdy nie był karany ani notowany. I ostatnio na widzeniu poprosił mnie o to bym napisała taki wniosek za niego a on tylko go podpisze. Gdy będę pisać ten wniosek to lepiej będzie jak go sama napiszę czy dać do napisania adwokatowi. I jestem w 39 tygodniu ciąży, niedługo spodziewam się porodu i chciałabym aby on się wtedy mną zajął... Nie wiem gdzie mam kierować ten wniosek jak go będę wysyłać, czy do prokuratury czy już do sądu... i mam pytanie jak w ogóle to uzasadnić, sprawa wygląda tak że przyznał się i nic nie mataczył, raczej po końcowym zaznajomieniu które odbyło się w tą środę i na którym on podtrzymywał swoje zeznania to wątpie by można było znów przedłużyć sankcję z obawy przed mataczeniem bądź ponownej próbie popełnienia czynu z tego artykułu, bo tak się uzasadnił sąd przedłużając sankcję 14 maja na kolejne 2 miesiące czyli do 14 lipca. Bardzo mi jest ciężko bez niego , chodzi o kwestię finansową i nie tylko , po prostu nie ma kto się mną zająć a chcąc nie chcąc już niedługo poród. Proszę pomóżcie mi bo ja już nie mam sił do tego wszystkiego.
Skoro prokurator mówiła mu żeby napisał prośbę o zmianę środka zapobiegawczego to może świadczy o tym że chcą go puścić czy może chce nas w maliny wprowadzić i zastanawiam się czy moja ciąża i to że już przesiedział tam 5 miesięcy może spowodować że zmienią mu ten środek zapobiegawczy? Proszę o szybką odpowiedź bo bardzo mi zależy by napisać ten wniosek jak najszybciej. Może można jakiś kolejny powód podać tylko ja nie wiem jaki, nie znam się na tym w ogóle. Liczę na waszą pomoc. Pozdrawiam