zamówienie

• Autor wątku Autor wątku sandrussska
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sandrussska

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
witam! chcialam się dowiedzieć czy istnieje jakiś termin realizacji złożonego zamówienia? zamówiłam trzy tygodnie temu część do samochodu i do tej pory nie dostałam odpowiedzi. z góry dziękuję za odpowiedź

A może trochę więcej szczegółów?

tak mam spisane zamówienie na formularzu i u dołu formularza jest taka adnotacja: "nie ponosimy odpowiedzialności za błędne informacje udzielane przez klienta dotyczące typu i wyposażenia samochodu. Zamówienie na części i wyposażenia samochodu są równoznaczne z deklaracją ich zakupu oraz odbioru wciągu 14 dni od zawiadomienia i ma skutki prawne w art. 389 k.c. (umowa przedwstępna). w przypadku rezygnacji z odbioru zamówionych części wniesiona opłata nie podlega zwrotowi na mocy artykułu par. k.c. W przypadku nie odebrania towaru przez zamawiającego w terminie 30 dni od daty zawiadomienia listem poleconym, towar ten może być sprzedany na mocy art. 651 par. 2 k.c. Ceny mogą ulec zmianie w przypadku zmian cen u dostawcy." i ja zamówiłam część już trzy tygodnie temu, wpłaciłam zaliczkę, a samochód stoi na parkingu, a gdy do nich dzwonię to to karzą cierpliwie czekać :( co ja moge w takiej sytuacji zrobić? Proszę o pomoc

[cytat="sandrussska"]tak mam spisane zamówienie na formularzu i u dołu formularza jest taka adnotacja: "nie ponosimy odpowiedzialności za błędne informacje udzielane przez klienta dotyczące typu i wyposażenia samochodu. Zamówienie na części i wyposażenia samochodu są równoznaczne z deklaracją ich zakupu oraz odbioru wciągu 14 dni od zawiadomienia i ma skutki prawne w art. 389 k.c. (umowa przedwstępna). w przypadku rezygnacji z odbioru zamówionych części wniesiona opłata nie podlega zwrotowi na mocy artykułu par. k.c. W przypadku nie odebrania towaru przez zamawiającego w terminie 30 dni od daty zawiadomienia listem poleconym, towar ten może być sprzedany na mocy art. 651 par. 2 k.c. Ceny mogą ulec zmianie w przypadku zmian cen u dostawcy." i ja zamówiłam część już trzy tygodnie temu, wpłaciłam zaliczkę, a samochód stoi na parkingu, a gdy do nich dzwonię to to karzą cierpliwie czekać :( co ja moge w takiej sytuacji zrobić? Proszę o pomoc[/cytat]

[cytat="sandrussska"]witam! chcialam się dowiedzieć czy istnieje jakiś termin realizacji złożonego zamówienia?[/cytat]
A jaki był termin uzgodniony?

Zamówienie złożyłam we wtorek i powiedziano mi że w piątek tego samego tygodnia część bedzie, w piątek okazało się, że mam czekać jeszcze do wtorku więc ja cierpliwie poczekałąm tydzień dłużej i w poniedziałek dwa tygodnie po złożeniu zamówienia zadzwoniłam powiedziano mi ze zamówienie idzie i że bedzie tego samego dnia popołudniu i że do mnie ktoś zadzwoni i na ten telefon czekam już też prawie tydzień :(

Proszę im wyznaczyć termin realizacji umowy, np. 3 dni robocze (oczywiście na piśmie) i zagrozić odstąpieniem od umowy w przypadku jego nie dotrzymania. Jeżeli sie nie wywiążą, poinformuje ich Pani o rozwiązaniu umowy i żądaniu wypłacenia zadatkowanej kwoty w podwójnej wysokości.
I od teraz żadnych telefonów - wszystko na piśmie!

A na przyszłość korzystać z usług innego serwisu.

Powrót