Zamówiony produkt zza granicy nie dotarł

• Autor wątku Autor wątku Neeur
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

Neeur

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Cześć. 27.06 zamówiłem buty na oficjalnej stronie reebok.eu z dostawą do Polski. Termin dostawy wg strony internetowej wynosi 2-7 dni. Jest 14.07, a buty jeszcze nie przyjechały. Co więcej po zalogowaniu na stronie i wejściu w status zamówienia widnieje informacja "Preparing for shipping", czyli jak rozumiem jeszcze nawet nie ruszyło.

Chciałem skontaktować się ze sklepem, ale na stronie nie ma żadnych danych kontaktowych. Jest tylko czatbot, który w ogóle nie pomaga. Wysłałem 3 dni temu wiadomość na adres mailowy, który przyszedł wraz z potwierdzeniem zamówienia, ale nikt nie odpisuje.

Także podsumowując czekam na buty od ponad 2 tygodni, nie mam pojęcia co się z nimi dzieje i nie mogę skontaktować się ze sklepem w celu weryfikacji.

Czy mogę coś jeszcze w tej sprawie zrobić?

Neeur napisał:
Termin dostawy wg strony internetowej wynosi 2-7 dni. J

Czy podany był termin dostarczenia w zamówieniu?, bo w regulaminie jest 30 dni od potwierdzenia wysyłki.

"Dostawa:
Twoje zamówienie zostanie zrealizowane w terminie dostawy określonym w Potwierdzeniu Wysyłki lub, jeśli nie określono terminu dostawy, w ciągu 30 dni od daty Potwierdzenia Wysyłki, chyba że zachodzą wyjątkowe okoliczności".

Tak, w podsumowaniu zamówienia była informacja, że jest to standardowa przesyłka i był podany przedział czasowy. Niestety nie pamiętam dokładnie ile wynosił, ale coś mi świta, że 5-7.07. Na pewno był krótszy niż 14.07. Niestety nie jestem w stanie formalnie udowodnić tej informacji, bo pojawiła się ona tylko w podsumowaniu zamówienia. Gdy już zamówienie zostało złożone informacja zniknęła.
Po złożeniu zamówienia i dokonaniu płatności dostałem maila z informacją, że wkrótce dostanę potwierdzenie wysyłki (przypominam, to było 27.06). Nie otrzymałem żadnego potwierdzenia, nie otrzymałem też żadnego paragonu, czy faktury.

Zastanawiam się czy moge to gdzieś zgłosić. Tylko szczerze mówiąc nawet nie wiem w jakim kraju to jest obsługiwane.

Zerknąłem teraz też na opinie ludzi na temat tego sklepu. Są bardzo złe. Setki ludzi skarży się na to samo co ja. Dziwne, w końcu to oficjalny sklep renomowanej marki...

Czy produkt do Ciebie dotarł? Jestem w podobnej sytuacji :/

Dotarł wczoraj. Co ciekawe na stronie wciąż jest status "Preparing to shipping".

Dziękuje za odpowiedź, mam nadzieje że w moim przypadku produkt też przyjdzie :)

Teraz runda druga, czyli zwrot.
(kupiłem 2 pary butów w dwóch rozmiarach żeby przymierzyć).
Zobaczymy jak z tym pójdzie 😁

Mam nadzieje, że z tym już pójdzie z górki.
Jeszcze tylko dopytam czy odpisali Panu na jakiegoś emaila, albo wysłali jakąś dodatkową odpowiedz odnoście zamówienia, czy paczka przyszła „niespodziewanie”?

Powrót