Od kilku miesięcy wpadłem w wir długów,biorę kolejne żeby spłacać raty poprzednich.Mama pożyczkę w swoim banku gdzie zalegam z 3 ratami(po 800zł miesięcznie),w dodatku mam kilka pożyczek w parabankach na ogólną sumę około 15tyś.zł.Miałem już podobną sytuacje rok temu i z pomocą przyszła mi mama i zaciągnęła na siebie kilka pożyczek,do tej pory oddaję jej ze swoich wypłat co miesiąc 1700zł żeby spłacała pożyczki wzięte dla mnie(niestety niema szans wzięcia kolejnych). Z mojej wypłaty ledwo mi starcza na dawanie jej kasy i na moją ratę w banku,dlatego musiałem się ratować chwilówkami.W kilku z nich żeby zaoszczędzić na kosztach robiłem odstąpienia od umów,ale nie wywiązałem się z nich i niektórzy chcą ode mnie tylko pieniądze które mi pożyczyli plus niewielkie odsetki a inni mówią że skoro im nie zwróciłem kasy to nadal pożyczka jest aktywna i to ze odstąpiłem od umowy ich nic nie obchodzi,czy te odstąpienia są aktualne skoro nie oddałem firmom ich pieniędzy?Czy są w Polsce jakieś sensowne instytucje lub osoby prywatne które mogłyby mi pomóc w sprawie moich zobowiązań bo sam już nie mam od kogo pożyczać.Proszę o pomoc