Zanizenie wartosci, wyplacona czesc kwoty

• Autor wątku Autor wątku hfprawne
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

hfprawne

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
witam.

Mam taki problem. Mianowicie posiadalem polise AC no i stało sie trafiłem niefortunnie w poprzedzajace mnie auto. policja orzekla moja wine. samochod jest 11 letni ale od zawsze bylo placone AC i slatego ciagle jest placone.
Zglosilem szkode w TU oczywiscie wszystko troche trwalo zanim przyjechal likwidator szkod. poogladal powiedzial ze za 3 dni bedzie wycena. zadzownilem (dobrze zrobilem bo pismo przyszlo o 2 tygodniach) i okazalo sie ze szkoda jest zakwalifikowana jako calkowita. polise mialem wykupiona na 6.200 PLN oni wycenili wartosc rynkowa auta na 5,500PLN nastepnie poinformowano mnie ze to co zostało z auta jest wycenione na 2,900 PLN wiec przysluguje mi wyplata odszkodowania w wysokosci 2,600PLN. juz z ta kwota nie moglem sie pogodzic bo jest to raczej smieszne. ale to jeszcze szlo prze zyc bo za ta kwote bylem wstanie doprowadzic auto do uzytku. nastepnie po 2 tygodniach wyplynly pieniadze na konto i tutaj zamiast 2,600PLN ktora to kwote przyslano mi w pismie zostało mi wplacone 1,600PLN. kolejnego pisma nie dostałem, zakladam ze znow troche poczekam na nie, ale juz chcialem sie spytac jak mogli mi wyplacic tylko czesc tego co zostało wczesniej niby przyznane.

prosze o pomoc bo rece mi juz opadaja.

A czy w pierwszym piśmie napisali Ci, że wycenili wysokość szkody na 2.600 czy że tyle przyznali odszkodowania? Bo to duża różnica.

a może 1000 zł to udział własny w szkodzie ???
czy ubezpieczyciel przysłał już decyzję ???

Powrót