Zaopatrzenie klauzuli wykonalności w nr PESEL

• Autor wątku Autor wątku wandaf
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wandaf

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Dzień dobry, proszę o poradę.
Wniosek wraz z wyrokiem dot. alimentów wysłałam do komornika.
Dzisiaj przyszło mi pismo "wezwanie do usunięcia braków formalnych wniosku", mam uzupełnić wniosek poprzez "zaopatrzenie klauzuli wykonalności w nr PESEL przedstawiciela ustawowego w terminie tygodniowym od daty doręczenia wezwania", w kopercie oprócz tego wezwania został dołączony wyrok.
I co ja mam teraz zrobić, bo się już pogubiłam.
We wniosku napisałam ten nr, więc chodzi o to, że w tym wyroku, gdzie jest czerwona pieczątka, to jest wypisane moje nazwisko bez nr PESEL? Mam sama ten nr tam dopisać i odesłać to komornikowi?

Jedz po prostu do komornika i tam jego asystentki ci wytlumacza. Mi tlumaczyly jak czegos brakowalo telefonicznie. Nikt nie robi z tego problemu. Dzwon lub jedz do nich.
U mnie w klauzuli wykonalnosci nie ma numeru pesel. Tylko data i podpisy.

No właśnie nie jestem w stanie pojechać, bo to komornik właściwy miejscu zamieszkania dłużnika, a w moim przypadku jest to drugi koniec Polski. Napisałam maila do tego komornika, żeby mi wyjaśnił, co dokładnie mam zrobić, ale jak narazie żadnej odpowiedzi nie dostałam... A wcześniej gdy pytałam jakie dokumenty są potrzebne, żeby zajął się moją sprawą, to odpowiedź dostałam po 2 godzinach.
W mojej klauzuli wykonalności jest nr PESEL, ale pozwanego. Nie wiem po co im mój

Powrót