Zapadl wyrok art.148 paragr.1kk

• Autor wątku Autor wątku betusia68
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

betusia68

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Jestem tu nowa,wiec bardzo prosze o wszelkie rady.Przez poltora roku uczestniczylam w rozprawach jako oskarzycielka posilkowa w sprawie z art.148-przeciwko...P.S.ktory zabil mojego jedynego syna.Zapadl wyrok-5 marca tego roku -uznajac winnym tego czlowieka i sad wymierzyl kare 10 lat pozbawienia wolnosci.Po apelacji wniesionej przez prokuratora(zadala 15 lat)sad wyzszej instancjii utrzymal w mocy wyrok-czyli 23 czerwca -zapadl ponowny wyrok -10 lat.Jest on juz prawomocny,czy teraz moge starac sie o zadoscuczynienie za doznana krzywde?Czy tylko kare wiezienia,zostawic temu czlowiekowi za to co zrobil?Od czego zaczac?Nie mam zaswiadczen od lekarza,ze ucierpialo moje zdrowie po tak ogromnej stracie,ja juz nie moge patrzec jak moj syn rosnie,jak zaklada rodzine,a przeciez to wszystko bym miala ,gdyby nie zostalo naruszone moje dobro prawne,przez to przestepstwo.Zycia mu nikt nie wroci,ale moze to bedzie jakas dodatkowa kara.Czy warto zakladac sprawe o odszkodowanie?czy tylko beda to moje sszarpane nerwy?Pozdrawiam serdecznie.

Powrót