Zapłaciłem za grę a konto zostało zablokowane.

• Autor wątku Autor wątku Skipi1111
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Skipi1111

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
25
Witam,

Gra jest własnością firmy w Korei, ale dystrybutorem jest GameForge (firma w Niemczech) i oni mają licencje od firmy z Korei, i GameForge zarabia kasę za kupno wirtualnej waluty przez graczy.

Sytuacja prezentuje się tak, że kupiłem trochę tej wirtualnej waluty, część wydałem na przedmioty w grze, część została nadal na koncie do wydania.
Moje konto zostało zablokowane na zawsze, za rzekome oszukiwanie w grze (oczywiście nie używałem żadnych wspomagaczy), zostałem zbanowany bez żadnych dowodów jedynie po przypuszczeniu Administratora Gry, że używam nie legalnego oprogramowania.

Czy w jakiś sposób mogę odzyskać pieniądze ? Czy mogę się domagać zwrotu pieniędzy od GameForge, albo zgłosić to gdzieś np. do banku ?

No jak było płacone kartą z możliwością Chargeback i łatwym sposobem zgłaszania tego w banku, to czemu by nie spróbować.

Skipi1111 napisał:
Czy w jakiś sposób mogę odzyskać pieniądze ? Czy mogę się domagać zwrotu pieniędzy od GameForge, albo zgłosić to gdzieś np. do banku ?

W jaki sposób zapłaciłeś? Kartą kredytową, debetową, przelewem?

Niestety nie było do zwykłym przelewem przez Przelewy24.

Konto i przedmioty są ich własnością ale czy pieniądze które wkładam są przecież moje.

A gdybym tak zgłosił sprawę do banku ?

Skipi1111 napisał:
A gdybym tak zgłosił sprawę do banku ?

Przy płatności kartą miało by to sens (chargeback), ale przy przelewie nie ma sensu.
Dyspozycja przelewu została przez Ciebie autoryzowana, wiec bank ją wykonał prawidłowo.

Powrót