zapłacony mandat a komornik

• Autor wątku Autor wątku acz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

acz

Użytkownik
Odpowiedzi
33
Sprawa wygląda następująco, dawno temu dostałem mandat. w lutym 2016 przyszło pismo z sądu z nakazem zapłaty. Uregulowałem to, (mandat plus koszta sadowe cała sumę, która była w piśmie) w kwietniu 2016. w poniedziałek przyszedł komornik i mówi, że mam to zapłacić. Tłumacze, że już zapłacone itd kazał skontaktować się z wierzycielem. Zadzwoniłem powiedzieli, ze faktycznie mają wpłatę ale zbyt późno wpłaciłem a oni w międzyczasie zdążyli oddać to do komornika i , że komornik dalej będzie mnie ścigał ale nie za mandat tylko za koszta postępowania, i ze poinformują go, że manadt był zapłacony. Nie dostałem żadnego pisma odnośnie tych kosztów postepowania i przekazania sprawy komornikowi. Dopiero teraz od komornika sie dowiedziałem. co z tym zrobić?

mandat za jazdę na gapę plus koszta procesowe. Fakt, że na tym pismie bo mam je przed oczami jest okres do zapłaty 2 tyg czyli powinienem zapłacic to najpozniej na poczatku marca a zapłaciłem 1go kwietnia. Ale tak jak pisałem, nie dostałem od nich po tym nic, chociaz twierdzą, ze wysyłali zawiadomienie.

Zadzwoń do komornika i zapytaj po prostu jakie naliczył koszta, zapłać i tyle.

Powrót