Zapłata za coś z czego niekorzystałem

• Autor wątku Autor wątku ku990i
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

ku990i

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
19
Witam. Zapisałem sie pół roku temu do Niepublicznej szkoły dla dorosłych i podpisałem jakąs tam umowe. Zapłaciłem za pierwszy miesiąc po czym zrezygnowałem z tej szkoły. Kilka dni temu szkoła raczyła mnie powiadomić że zostałem wypisany z szkoły i mam zapłacic za pół roku, choć zrezygnowałem ze szkoły po pierwszym miesiącu. Czy prawnie muszę za to załacic choć z tego nie korzystałem? Czy to tylko straszenie? Pozdrawiam.

To była krótka umowa pisało w niej że Zgadzam się na zapłate za nauke do 10 dnia każdego miesiąca. Ja chcę dowiedzieć się dlaczego szkoła mnie od razu nie skreśliła jak nie zapłaciłęm za kolejny miesiąc tylko czekali pół roku po czym wysłali pismo z informacją że mam zapłacic. Wg Mnie to jest naciąganie ludzi na kase.

Jest cos takiego jak pisemne wypowiedzenie umowy, po drugie szkola mogal uznac ze Pan choruje i dlatego nie uczeszcza i nie uiszcza oplaty a nie majac pisemnego wypowiedzenia nie wykreslala z listy uczniow. To tak samo jak by sprzedal Pan samochod i nie placil oc i mial do ubezpieczyciela pretensje ze nalicza dalej oc, a pan nie placi bo sprzedal.Pana obowiazkiem jest zgloszenie takiego faktu i wypowiedzenie umowy.....

OK. Już wszystko wiem . Dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam.

Powrót