zaprojektovany - uwaga na oszusta

• Autor wątku Autor wątku adamodz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

adamodz

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam

Chcialbym was przestrzec, (was - potencjalnych inwestorow w potencjalnie "mlode talenty") a zarazem zapytac.

Wiem iz post ten nie jest stricte pod ten dzial, ale bardzo prosze o pomoc:
Mam nastepujace pytanie:

Jestem osoba fizyczna, jakis czas temu podpisalem z inna osoba fizyczna umowe o wspolprace. Umowa miala na celu zakup stronie stacji roboczej, celem wykonania prac informatycznych.
Strona zobligowala sie w umowie do podzialu w zyskach z tytulu prac , wykonywanych dzieki temu zakupowi.
Po przelaniu pieniedzy ( kwota 5tys) osoba ta przestala sie kontaktowac ze mna, znikla.- Klasyczny oszust.
Umowe zabezpieczylem wekslem.

Osoba ta dalej na forum xxxxxxxxxxxxxxxx. moderacja poszukuje jelenia do podpisania kolejnego takiego dealu. Jej nick to xxx a imie i nazwisko: xxxxxxxxxxxxxxxx. moderacja

Mam do was pytanie:
1) majac weksel i umowe jakie sa koszty zalozenia sprawy tej osobie w Sadzie ?

2) Jakie organa i w jakiej formie zawiadomic policje lub prokurature??? tak azeby nadac tej sprawie bieg azeby nie byc zlanym

Pozdrawiam,
adam

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Osunąłem dane osobowe tym bardziej że kieruje Pan konkretne oskarżenia które muszą podlegać weryfikacji przez sąd a nie Pana odczucia.

Poinformuj Policję. Chcesz się bawić cywilnie - skąd pewność, że dane tej osoby są poprawne.

Pozdrawiam :cool:

Powrót