Zaproszenie obcokrajowca przez firmę

• Autor wątku Autor wątku Dumam
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Dumam

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam

Mam własną firmę zajmującą się sprzedażą detaliczną chemii gospodarczej. Sklep ukierunkowany jest głównie pod zagranicznego klienta. Ost. wielu zaczęło się dopytywać o zaproszenia dla obcokrajowców. Z tego co zauważyłem moja konkurencja takowe wystawia. W treści są podane wszystkie dane osobowe potrzebne do wydania wizy dla obcokrajowca. Dowiedziałem się że gdy takowe zaproszenie wystawia się pierwszy raz to umożliwia to danej osobie otrzymanie wizy na okres 0,5 roku zaś gdy jest poparta dokumentem tax free to wystarcza wtedy na 1 rok. Udało mi się także zdobyć treść takiego zaproszenia. Zawiera ono wpis, iż człowiek który będzie korzystał z owej wizy będzie dokonywał u mnie zakupów.

Czytając trochę zauważyłem że zaproszenia trzeba rejestrować ale było to wspomniane tylko odnośnie osób prywatnych. I jakie konsekwencje wiążą się wtedy z wypisaniem takiego zaproszenia, trzeba to jakoś udokumentować, rejestrować albo opłacać? Czy także pokrywam koszta związane z pobytem obcokrajowca w Polsce w razie skończenia się środków finansowych koniecznych do pobytu w kraju, bądź koszta leczenia gdy ubezpieczenie zdrowotne wygaśnie?

Dziękuję za wszelką pomoc ;]

Ostatnia edycja:
Powrót