Zapytanie o wyrok PILNE

• Autor wątku Autor wątku GAMBIWAW
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

GAMBIWAW

Użytkownik
Odpowiedzi
155
Witam.

Mam pytanie, osoba została aresztowana na 3 miesiace w areszcie sledczym tymczasowym,
jaki moze bc wyrok w myśl:

Art. 258 § 1
Art. 228 § 3
Art. 271 § 3
I inne nie istotne.

Osoba jest pomówiona tzn ktoś zeznaje kto jej nie widział ze słyszał itp, prokuratura nie ma nic konkretnego a moja połowa nie przyznaje sie do winy, stąd pytanie:
jakie sa szanse na wyrok w zawieszeniu, osoba sama zglosila sie na policje i zostala zabrana przez CBS i obecnie jest w areszcie sledczym w katowicach.

Lub czy ma szanse na uwienienie i zcy po 3 mc tymczasowego aresztu ma szanse wyjść ???

Odpowiedź na pytania które zadałeś wymaga znajomości szczegółów sprawy.

Jaka kara przy takich zarzutach teoretycznie grozi masz napisane w przepisach które przytoczyłeś.

Wiem i znam przewidziana karę za te art, ale pytanie jak z reguły sad daje i czy są szanse na zawiasy, ona nie była nigdy karana i sama zgłosiła sie to wyjaśnic.

[cytat="kadi"]Odpowiedź na pytania które zadałeś wymaga znajomości szczegółów sprawy.

Jaka kara przy takich zarzutach teoretycznie grozi masz napisane w przepisach które przytoczyłeś.[/cytat]

skoro ona się nie przyznaje to Sąd oceni na ile mocny jest materiał dowodowy zebrany przez organa ścigania....i w zależności od tego albo uniewinni ,albo wyda jakiś wyrok skazujący...

To naprawdę zalezy jaki był rozmiar tej działalności, o co dokładnie chodzi w sprawie. Zażalenie na areszt i jego skutek zależy w dużej mierze od podstaw aresztowania. Nadto można składać wnioski o uchylenie środka.

Powrót