zapytanie

• Autor wątku Autor wątku monika1979
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

monika1979

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Witam!
Zwracam sie z takim malym pytankiem-moze ktos mial podobna sytuacje i bedzie mi mogl odpowiedziec!
Otoz moj maz od stycznia jest bezrobotny i pobiera ALGI(1050€) do tego dostalismy Kinderzuschlag 140 € i Wohngeld 258€. Ponadto do marca otrzymywalam Elterngeld 364€.
od kwietnia Elterngeld sie skonczyl a mnie nurtuje jedno pytanie czy dostane cos z ALGII?
nie chce mi sie wypelniac tej sterty dokumentow tylko po to zeby dostac odmowe

a niby na jakiej podstawie ktos stad bedzie wyrokowal czy dostanie pani pieniadze? z ukladu chmur na niebie czy plam na sloncu?
proponuje wybrac sie do BafA i zapytac, to nic nie kosztuje

Elterngeld nie wlicza sie w dochod do ALGII.To czy go masz czy nie to itak to nie jest unich brane pod uwage.A wyliczyc sobie potrafisz sama ile powinniscie miec pieniedzy a ile macie.Czy nalezy sie doplata czy nie z AlgII.Powinniscie miec na wyzywienie po oplaceniu czynszu ,radiotelewizora,koszty ogrzewania 311 na meza i 311 na Ciebie i dziecko 211 w zaleznosci od wieku dziecko.To jezeli po tych oplatach wam tyle zostaje to nienalezy sie doplata.W rachube wchodza tylko oplaty czynsz,koszty ogrzewania,radiotelewizor,i ubezpieczenie nie prywatne.A reszta jak energia,telefon, internet itd. nie wchodzi w rachube tego ALGII nie pokrywa.Na radiotelewizor jest zwolnienie calkowite z oplaty przy ALGII ale trzeba wypelnic druki

ale po obliczeniu prowizorycznie waszych dochodow to chyba nie nalezy sie wam jezeli dzieci niemacie bo niewiem tego.I ciezko obliczyc jak nie wiem jakie macie oplaty

nurek68 napisał:
a niby na jakiej podstawie ktos stad bedzie wyrokowal czy dostanie pani pieniadze? z ukladu chmur na niebie czy plam na sloncu?
proponuje wybrac sie do BafA i zapytac, to nic nie kosztuje
Podaruj sobie takie plytkie i glupie odpowiedzi!!! Skoro nie umiesz pomoc i nie orientujesz sie w temacie to sie nie udzielaj!
To jest forum do udzielania informacji i doradzania na rozne tematy a nie pisania glupich tekstow!
Moje zaptanie bylo skierowane do osob ktore mialy lub maja podobna sytuacje a nie do osob ktore pisza tylko po to zeby cos przyslowiowo "Pierdnac" na forum!
Na przyszlosc podaruj sobie teksty tego typu! a to zeby sie wybrac do bafA to sama potrafie wpasc na taki pomysl!
na drugi raz zastanow sie zanim cokolwiek napiszesz!!
Porady tego typu nie pomagaja a jedynie zasmiecaja forum!!!!!!!!!!!!

Zauwarzylam ze jestes moderatorem tego forum. Jako moderator powinienes dbac o to zeby udzielac konkretnych odpowiedzi a nie pisac glupoty!#
Widocznie nie masz jeszcze doswiadczenia w byciu moderatorem forum bo z tego co zauwarzylam jestes na tym forum od stycznia 2009 a forum to istnieje juz dluzszy czas!
tak mi sie wydaje ze chyba ktos przekazal ci paleczke do prowadzenia tego watku.
Pozdrawiam!

droga moniko, jako user tego forum moge ci napisac tyle, szukasz odpowiedzi na pytanie, na ktore nikt tutaj nie jest w stanie jednoznacznie odpowiedziec. Uwazasz chyba, ze to forum sluzy do zalatwiania spraw urzedowych za kogos, tylko wytlumacz mi prosze jak ktos ma ci odpowedziec na twoje pytania skoro sama nie potrafisz ich dokladnie sprecyzowac a do tego jak piszesz "nie chce mi sie wypelniac tej sterty dokumentow. Myslisz, ze zrobi to ktos stad za ciebie?? Wpadniecie na pomysl pojscia do BafA nie jest jednoznaczny z jego realizacja.

Jako moderator tego forum napisze ci tak, jesli chcesz byc szanowynym uzytkownikiem forow dyskusyjnych zacznij od przeczytania tematow "przyklejonych" w menu tego dzialu. Twoj tytul "zapytanie" moge przyporzadkowac do ok. 75% postow tutaj, wiec jako moderator dbajacy o porzadek na tym forum powinienem go usunac od razu.
A jesli chodzi o zasmiecanie to mam dobry przyklad, twoj drugi post nie wnoszacy niczego merytorycznego a jedynie wylewajacy frustracje, ze nikt za ciebie roboty nie odwalil.
Nastepnym razem postaram sie byc bardziej zdyscyplinowanym modem i kazde odstepstwo od ogolnie przyjetych zasad bede odpowiednio traktowal

milego dnia

Monika1979: udzielam ostrzeżenia za niestosowny język.

Nauzicaa napisał:
Monika1979: udzielam ostrzeżenia za niestosowny język.
Niestosowny jezyk????????
Nie rozsmieszaj mnie!!!!!!!!!!!
Napisalam to co mysle i wcale nie uwazam ze to co napisalam jest niestosowne a ze akurat trafilo na moderatora?! no coz-widocznie wam moderatorom nie mozna zwracac uwagi ze czasem to wlasnie wy poslugujecie sie NIESTOSOWNYMI ZWROTAMI!!!!!!!!!!!!

Powrót