zapytanie

• Autor wątku Autor wątku radwit74@interia.pl
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

radwit74@interia.pl

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
witam mamm pytanie wziełam kredyt w SKOK STEFCZYKA W 2010R, PRZEZ SZESĆ LAT MIAŁAM KOMORNIKA OD 2012R DO 2017 CZERWIEC.w 2017 CZERWCA KOMORNIK WCZĄŁ EGZEKUCJE Z DOMU I DO ZAPŁATY 145000TYS.
W lipcu 2017 przywrócono mi termin krdytu.do tej pory toczy się sprawa w Sadzie Apelacyjnym.GDZIE WNIOSŁAM O ROZŁOZENIE NA RATY. Moje pytanie czy ten kredyt się nie przedawnił. sPŁACIŁAM 88000 TYS A WZIEŁAM 100000TYS. jAK SIĘ MOGĘ BRONIĆ.

Czyli egzekucja trwa od 2012 do dnia dzisiejszego? Nie do końca dobrze to opisałaś.
Nie mniej z dniem wszczęcia egzekucji bieg przedawnienia został skutecznie przerwany i w czasie jej prowadzenia w ogóle nie biegnie. Bieg przedawnienia rozpocznie się ponownie następnego dnia po umorzeniu egzekucji.

Umorzenie egzekucji jest lipiec 2017

czy mogę dom przepisac na kogoś z rodziny jak sie toczy sprawa w sądzie o zapłate.

Żeby tylko przepisanie domu nie zostało potraktowane jako wyzbywanie się majątku i wszczęte postępowanie z art. 300kk...

Wysłane z mojego M2002J9G przy użyciu Tapatalka

Umorzenie egzekucji jest lipiec 2017
Roszczenie nie jest przedawnione. Ze zbyciem darmowym majątku daj sobie spokój. Ta czynność i tak może zostać uznana za nie
ważną a w najgorszym przypadku grozi za to odpowiedzialność karna. To nie jest sensowne rozwiązanie.

A odsetki też nie są przeterminowane jak od 2017 lipiec nie płacę firmie windykacyjnej. To nie jest po 3 latach przeterminowane.

Odsetki to świadczenie okresowe, więc przedawniają się po upływie 3 lat. Starsze niż 3 lata są przedawnione.

Powrót