Zarabianie w sieci

• Autor wątku Autor wątku ErJot90
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

ErJot90

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,

Jestem nowy na forum i nie wiem czy w dobrym dziale pisze wiec jak coś proszę o przeniesienie.

Chodzi mi dokładnie o taka sytuacje. Jestem studentem i chciałbym zrobić stronę www na której potencjalny użytkownik mógłby zarabiać za udzielanie się na niej, np. dodawanie nowych zdjęć, artykułów.
I teraz moje pytania: Czy aby takie coś mogło legalnie funkcjonować muszę otworzyć firmę? Jeśli tak to jaką?
Z drugiej strony jakbym chciał umieścić kilka reklam na stronie to też muszę mieć firmę?

Z góry dziękuje za odpowiedź.

Pozdrawiam.

Na prawie nie znam sie ani troche, ale z posiadam wlasne stsony www i mam na nich reklamy- nie trzeba miec na to dzialalnosci. A co do nagradzania za aktywnosc to raczej tez nie.

Trzeba mieć działalność i trzeba sie rozliczać z urzedem skarbowym w Twoim wypadku. W wypadku shedweed tylko rozliczenia z US, bo później jak go odwiedzą i dostanie 5000 karty to będzie placz i zgrzytanie zębów

Aha, czyli jednak muszę mieć swoją działalność. A powiedzcie mi jakiej kategorii to miała by być działalność? Jakie są opłaty za prowadzenie takiego czegoś?

Co to znaczy że zależy ode mnie ?
Ja się kompletnie nie znam na tym.

Powrót