Zarobki przez internet. Czy to jest legalne?

• Autor wątku Autor wątku KamiloOo16
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

KamiloOo16

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam:)
Chce zrobic portal, na którym trzeba sie będzie zalogować i wysłać sms'a w wysokości 9zł+Vat aby dostać hasło i 5zł na konto. Na tym portalu będzie stworzona lista początkowa:
Osoba1
Osoba2
Osoba3
Osoba4
Osoba5
------
Użytkownik przelewa swoje 5zł dla Osob1, następnie z listy usuwa Osobe1 a siebie wpisuje na miejsce 5. Nowa listę wysyła innym ludziom, znajomym.. itp. i ich zachęca do udziału. Miałby to działać na podstawie "Zainwestuj 5zł zarobisz 15.000) tylko ze na portali dało by sie uniknąć oszustwom, ponieważ jeśli ktoś zrobi listę i wpisze siebie na tą listę a nie wyśle pieniędzy .. a jakaś osoba będzie chciała przeslac mu pieniądze to sie.. mu nie uda ponieważ system sprawdzi czy dany użytkownik dokonał wpłaty. Moje pytanie jest takie: czy to jest legalne? i jak sie muszę rozliczać.. od dochodów z tego. Pozdrawiam.

Prosze o odp, słyszałem ze jest to tzw. sprzedaż lawinowa. Jest to bardzo wazne dla mnie. Pozdrawiamm

[cytat="KamiloOo16":29pli9l0]Prosze o odp, słyszałem ze jest to tzw. sprzedaż lawinowa. Jest to bardzo wazne dla mnie. Pozdrawiamm[/cytat:29pli9l0]

Z Wikipedii: "W Polsce organizowanie bądź kierowanie systemem sprzedaży lawinowej jest czynem nieuczciwej konkurencji zagrożonym karą pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8."
jureK

Powrót