P
Podlasianin
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 7
Dzień dobry, mam pytanie odnośnie porady: na jednym z angielskich portali dla polaków (w ogłoszeniach erotycznych), a także w gazecie i zagranicznych serwisach erotycznych ktoś w wulgarny sposób bezprawnie i bez mojej zgody podszywa się pod moją osobę z fałszywymi opisami, różnymi imionami i danymi wykorzystuje mój wizerunek w celach zarobkowych i używa zdjęć objętych prawami autorskimi bez zgody ich właściciela (fotografa który wykonywał te moje zdjęcia). Zdjęcia miałam na serwisie modelingowym i musiały być skopiowane właśnie z tego portalu (dodam iż dodany miałam tam również opis o niewyrażeniu zgody na wykorzystywanie mojego wizerunku i zdjęć). Byłam w tej sprawie już na policji złożyć zawiadomienie o przestępstwie i spisać protokuł (nie wiem czy to coś da bo to policja w małym mieście i pierwszy raz się z czymś takim spotkała). Napisałam również do jednego z tych serwisów o usunięcie ogłoszeń i udostępnienie wszystkich informacji o tej osobie, ale na razie nie otrzymałam żadnej wiadomości. Czy może mi ktoś doradzić jakie kroki powinnam poczynić, jakie mam prawa i możliwości?