Zarysowanie a polisa AC

• Autor wątku Autor wątku PeterloUWM
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
PeterloUWM

PeterloUWM

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
29
Witam,

może nietypowe pytanie mam, ale liczę na pomoc.

Zarysowałem swoje auto w trakcie parkowania w garażu podziemnym, jednak wjeżdżałem na swoje miejsce korzystając z innego, sąsiedniego miejsca postojowego i wtedy doszło do zarysowania mojego auta.

Pytanie za 100 punktów: czy to może być podstawą do odmowy uznania szkody przez ubezpieczyciela z AC?

A wykonałeś uszkodzenie celowo? Jeśli nie to nie ma podstaw do odmowy (po wtóre po co tak szczegółowo chcesz informować)

Hej, dzięki za odpowiedź.

Nie opisywałem nic szczegółowo, jedynie, że w ramach manewru parkowania zarysowano auto - i nie, nie zrobiłem tego celowo :)

Moje pytanie zadałem bardziej pod kątem, czy (jeśli będą się dopytywać mocno co i jak) w ramach zeznania, że wjeżdżałem na swoje miejsce postojowe przejeżdżając przez cudze miejsce, nie powiedzą, że naruszyłem przepisy ruchu drogowego, po co korzystałem z innego miejsca itp itd.

Może to i głupie myslenie, ale patrząc na powody odmów ubezpieczycieli wolę się upewnić :)

To poprostu przemyśl każdą wysyłaną odpowiedź .... tyle oficjalnie mogę doradzić

Garaż podziemny to raczej nie jest droga publiczna i tam nie obowiazują przepisy ruchu drogowego.

Powrót