D
darszew
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 24
Witam serdecznie Otóż co oznacza zarządzenie wykonania kary pozbawienia wolności. Odśnie mojej osoby sprawa polegała następująco: prowadziłem działalnośc gospodarczą od 2002 roku, w 2006 rozpoczęła się kontrola z urzędu skarbowego za lata 2003-2005 i dotyczyła podatku dochodowego i vat. Mieliśmy wraz z kontrahentami wyroki w zawieszeniu ja miałem dokładnie 2 lata w zawieszeniu na 5 lat i kara grzywny 5000 za potwierdzanie fałszywych danych itp. wszystko dobrze sie zakończyło - data wyroku prawomocnego marzec 2008 r.. Kontrola rozpoczęta cały czas trwa odwiedzam co jakiś czas urząd skarbowy i policje gospodarcza. W końcu sprawa w Urzędzie Skarbowym nabiera końca jest czerwiec 2008 rok - dobrowolnie poddaję się karze Urząd skarbowy przesyła akt oskarżenia do sądu.Cały czas od marca 2008 mam potrącenia od dochodu z pracyna rzecz niezaliczonych podatków. Działalności nie prowadzę już od marca 2008 roku. W końcu dzisiaj otrzymuję wezwanie o posiedzeniu zarządzenia wykonaniu kary pozbawienia wolności. Pomiędzy czerwcem a obecną chwilą nic niepopełniłem podobnego oraz nie otrzymałem żadnych pism z Urzędu. Czego może dotyczyć te wezwanie i jak się do niego przygotować. Dodam że w lipcu ożeniłem się i zmieniłe pracę i nie uchylam się od płaenia zaległości.
Czekam na wyczerpującą odpoweidź. Jak najlepiej się z Panem kontakować. Pozdrawiam Darek.
Czekam na wyczerpującą odpoweidź. Jak najlepiej się z Panem kontakować. Pozdrawiam Darek.