M
marcin8218
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 8
Czy mogę podnieść zarzut formalny do nakazu zapłaty w przypadku gdy został zaadresowany na adres siedziby firmy, a nie na adres zameldowania?
Prowadze jednoosobowa dzialalnosc gospodarcza.
Chodzi tu glownie o oszczedzenie kosztow procesu.
Otrzymalem nakaz zaplaty z dnia 26 sierpnia 2014 roku.
W nakazie jest informacja ze:
"na skutek pozwu wniesionego w dniu 27.05.2014r.".
Natomiast na zalaczonym pismie procesowym widnieje data biura podawczego: 06.08.2014.
Dodam tylko ze chodzi o mala kwote 420 zł, ktora zaplacilem w dniu 23 czerwca 2014r.
Wiec chodzi glownie o unikniecie kosztow sadowych.
Nie wiem skad ta data 27 maja, moze to jest blad?
I wtedy mozna podniesc zarzut wniesienia pozwu po zaplacie?
DOdam tez, ze zaplate dokonalem na konto PZU (sprawa dotyczy polisy ubezpieczeniowej) na rachunek ktory widnial na polisie.
W wezwaniu do zaplaty kancelaria, ktora reprezentuje PZU wskazala inny rachunek, jednak majac na uwadze fakt, ze duzo jest wyludzen i do firmy przychodza czasem listy z prosbami o wplate podszywajace sie pod rozne instytucje zaplacilem na rachunek z polisy.
Do wezwania nie bylo zalaczone zadne pelnomocnictwo, ze reprezentuja PZU, albo ze takie pelnomocnictwo zostalo im udzielone.
Prowadze jednoosobowa dzialalnosc gospodarcza.
Chodzi tu glownie o oszczedzenie kosztow procesu.
Otrzymalem nakaz zaplaty z dnia 26 sierpnia 2014 roku.
W nakazie jest informacja ze:
"na skutek pozwu wniesionego w dniu 27.05.2014r.".
Natomiast na zalaczonym pismie procesowym widnieje data biura podawczego: 06.08.2014.
Dodam tylko ze chodzi o mala kwote 420 zł, ktora zaplacilem w dniu 23 czerwca 2014r.
Wiec chodzi glownie o unikniecie kosztow sadowych.
Nie wiem skad ta data 27 maja, moze to jest blad?
I wtedy mozna podniesc zarzut wniesienia pozwu po zaplacie?
DOdam tez, ze zaplate dokonalem na konto PZU (sprawa dotyczy polisy ubezpieczeniowej) na rachunek ktory widnial na polisie.
W wezwaniu do zaplaty kancelaria, ktora reprezentuje PZU wskazala inny rachunek, jednak majac na uwadze fakt, ze duzo jest wyludzen i do firmy przychodza czasem listy z prosbami o wplate podszywajace sie pod rozne instytucje zaplacilem na rachunek z polisy.
Do wezwania nie bylo zalaczone zadne pelnomocnictwo, ze reprezentuja PZU, albo ze takie pelnomocnictwo zostalo im udzielone.