Zarzuty

• Autor wątku Autor wątku kasiakor
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kasiakor

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam.
Moja sprawa wygląda następująco.

Zostałam pozwana w esądzie. Wniosłam zarzuty (napisałam że nigdy nie byłam dłużnikiem tego funduszu - sprzedaż długu i że nie udowodnił wysokości zadłużenia - tak ogólnie bez udowodniania).
Teraz w sądzie zwykłym jest sprawa i dostałam z sądu uzupełnienie braków formalnych.

Po przeczytaniu wielu tematów wiem, że do umowy sprzedaży długu powinien być dołączony załącznik, w którym będzie wymieniony mój dług. Tego dokumentu nie ma do uzupełnienia braków, ale jest za to umowa kredytowa.

Czy teraz powinnam napisać, że zarzucam nieudowodnienie długu bo nie ma dokumentu z wymienionym moim długiem czy mogę to powiedzieć na sprawie?
Sąd nic mi nie napisał, żebym się odniosła do pisma funduszu.

Pozdrawiam
Kasia

Po prostu odnieś się do pozwu i załączonych dokumentów.

a od kogo kupili ten dług?

kasiakor napisał:
Czy teraz powinnam napisać, że zarzucam nieudowodnienie długu bo nie ma dokumentu z wymienionym moim długiem czy mogę to powiedzieć na sprawie?
Sąd nic mi nie napisał, żebym się odniosła do pisma funduszu.

Pozdrawiam
Kasia
Sugeruję zwrócenie się o pomoc do kogos, kto ogarnia takie sprawy

digiton napisał:
Po prostu odnieś się do pozwu i załączonych dokumentów.
Właśnie rozchodzi się o to czy jeżeli odniosę się do tego uzupełnienia to przeciwnik nie złoży tego dokumentu w odpowiedzi na moje pismo, a jeżeli zarzucę to na sprawię to nie będzie dla niego za późno (prekluzja?)

Nie masz wpływu na to co zrobi przeciwnik. Ale nie możesz tego dopiero na rozprawie podnieść. A prekluzja działa w dwie strony.

Powrót