Zasady pewnego forum

• Autor wątku Autor wątku kris0725pl
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kris0725pl

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam serdecznie...jest to mój pierwszy post tutaj na forum prawnym i nie bez przyczyny o czym za chwile się przekonacie.

Zarejestrowałem się na forum BlackBerry Forum i jakiś czas żyłem sobie tam spokojnie nikomu nie szkodząc....lecz pewnego dnia w temacie o Hybrydach czyli przeróbkach softwarowych telefonu ku moim obawom postanowiłem zwrócić uwagę autorowi programu ze ma trochę nie jasny opis "Toturialu" przeróbki,w obawie o swój telefon....nie podawał informacji ze trzeba zrobić Backup informacji na telefonie,w razie jakby coś poszło nie tak,w końcu ktoś mógł mieć cenne adresy telefonów i innych rzeczy.

W odwecie zostałem zaatakowany przez pewna stała grupkę ludzi ze jak się nie znam to niech się nie wypowiadam co jest dobre a co złe.

W gruncie rzeczy po pewnym czasie Autor tematu chyba sam zrozumiał ze jest coś nie tak,skoro inni to mu tez sugerowali i poprawił opis na bardziej czytelny.

Ale co się stało? mój nick został splamiony ze tak powiem przez tych użytkowników co tak się ze mną kłócili.

Ale to nic co zaraz przedstawię co się stało dalej.....

W pewnym temacie przeczytałem ze pewien użytkownik wprowadza ludzi w błąd,narażając ich tym samym na zakup programu 14$ twierdząc ze posiada on opcje której tak naprawdę nie posiadał.

Tutaj daje linka do dyskusji jaka wynikła miedzy mną a pewna grupa uczestników,tej samej prawie co z tematu z Hybryd.

Moj nick to kris0725pl

Oryginalny temat:
Autotext
Off top,wycięty i przeniesiony,
OT z tematu autotext

Zostałem potraktowany jak widać.

Następnie pewien bardzo natarczywy osobnik napisał posta o mnie:

Przypadek kris0725pl

Jak zwykle broniłem się ale wszyscy mi wmawiają ze nie mam racji itp...

Co lepsze....kazali mi założyć nowe forum ze jak coś mi nie pasuje...wiec założyłem,to teraz mnie gnębią,rejestrują się na moim forum i wypisują przekleństwa,obrażają mnie i same najgorsze rzeczy...paru już osunąłem bo same wulgaryzmy były.

Teraz założył taki temat znowu ten sam osobnik o tym samym nicku obrażając mnie:
Podając faktycznie mój nr konta bankowego,wziął je z mojego forum.

Potrzebna pomoc!!

Rece mi opadają....czy jest jakaś organizacja co ...nie wiem,wpłynie jakoś na to forum,pousuwa obraźliwe tematy itp?

Jeszcze jest taka sprawa ze w regulaminie forum napisane jest ze użytkownik ma prawo do usunięcia swojego konta po napisaniu na specjalny adres...napisałem jzu chyba z miesiąc temu i zero odpowiedzi.Dzisiaj napisałem drugi list prosząc ze z godnie ich regulaminem chce usunąć konto.

Jakie mam szanse jak bym miał walczyć w sadzie załóżmy o odszkodowanie,ze przez forum oczernia się moja osobę,specjalnie wyszukiwali w google mojego nicka i nawet pisali co i gdzie na jakim forum robiłem i co pisałem!

Che usunąć tam moje konto a już nie będę tam nic pisał bo i tak nie warto się tłumaczyć przed nimi ....pomóżcie.

Czekam na wasze komentarze co sadzicie.

Ostatnia edycja:
Witam.
czy jest jakaś organizacja co ...nie wiem,wpłynie jakoś na to forum,pousuwa obraźliwe tematy itp?
Wydaje mi się że nie ma takiej organizacji a z tymi problemami powinieneś napisać do administratora tamtego forum.
Kłócąc się z nimi i pokazując że przejmujesz się ich komentarzami tylko ich nakręcasz. Nie wiem jak to wygląda ze strony prawnej, ale ja radziłbym ich olać a na Twoim forum po prostu wlepiać bany.

JAko admin mozesz zablokować IP z którego piszą
2 rada niemasz po co tam wchodzić.. niech duma ich rośnie

Myślę, że powinieneś głęboko zastanowić się nad swoim postępowaniem.
(dane osobowe usunięte /Fazzieh)

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Szanowny kris0725pl,

nie wiem czy inni przestudiowali lekture Twoich wypowiedzi na tamtym forum, ale ja owszem. I powiem Ci, ze jestes manipulant i maciwoda. Namieszales na tamtym forum, a teraz klamiesz na tym robiac kolejnym osobom sieczke z mozgow, przedstawiajac sie jako niewinna ofiara zorganizowanego ataku bezdusznych sadystow.

kris0725pl napisał:
W pewnym temacie przeczytałem ze pewien użytkownik wprowadza ludzi w błąd,narażając ich tym samym na zakup programu 14$ twierdząc ze posiada on opcje której tak naprawdę nie posiadał.
Ten uzytkownik nikogo nie namawial na zakup, nie sprzedawal i nie agitowal na rzecz tego oprogramowania, a jedynie wskazal, ze jest to jedyny program o jakim slyszal, ktory moze problem rozwiazac. Dodal owszem uwage o mozliwym zastosowaniu, ktorego, ten program w istocie nie obsluguje. W tym jednym sie mylil, ale Ty swoja obecnosc w tamtym watku rozpoczales od slow: "GOWNO PRAWDA" - po czym nastapila jeszcze jedna zaczepna (choc juz niewulgarna) sekwencja. Mysle, ze wszyscy tu bez trudu zauwaza, ze jest to dosc odlegle od uprzejmego zwrocenia uwagi na pomylke i wskazania wlasciwego rozwiazania - a w takim duchu toczyly sie (i powinny sie toczyc) dyskusje na forum publicznym.

Dodajmy tez uczciwie, ze niemal kazdy z Twoich postow naruszal ktorys punkt regulaminu tamtego forum. Byles agresywny, wywolywales spory, uzywales nieakceptowalnych zwrotow obrazajacych ludzi... mozna by tak jeszcze dlugo wymieniac. Uwage zwracano Ci niezliczona ilosc razy, ale Ty dalej brnales nie baczac na otoczenie... az zabrnales tam, dokad szedles.

Sam zapracowales na swoja opinie i takie traktowanie, wiec nie szukaj teraz winnych, tylko zastanow sie nad soba. Z jakiegos powodu na blisko 26 tysiecy zarejestrowanych uzytkownikow, tylko z Toba byly takie klopoty.

Dodam na zakonczenie, ze administracja i moderatorzy dosc dlugo (za dlugo) zwlekali z banem dla Ciebie, a gdy go wreszcie dostales (tymczasowo, by miec czas na przemyslenie i wrocic po tygodniu spokojnie z czystym rachunkiem), zalozyles jeszcze z 5 kolejnych kont uzytkownika po to tylko by spamowac forum, wiecznie sie awanturowac, obrazac innych, szargac dobre imie forum i osob je tworzacych.

Wiec nie rob teraz z siebie ofiary i nie krec wiecej. Daj innym ludziom i innym forom odpoczac od siebie! Przynajmniej do czasu, az sie troche ogarniesz i pojdziesz po rozum do glowy.

A jak juz zechcesz wybrac sie do sadu, to pamietaj, ze sad bedzie ocenial rowniez Twoje wypowiedzi i nie omieszka podsumowac Cie duzo bardziej dosadnie niz ja w tym poscie.

Ostatnia edycja:
Prosze o usuniecie danych osobistych pare postow wyzej...forum prawne a administracja forum nic nie robi? Bo w koncu zloze skarge na policji za podawanie danych osobowych...

@ kris0725pl
Proszę o opanowanie emocji...
> forum prawne a administracja forum nic nie robi?
Post został zgłoszony do moderacji, dane usunięte. Nie wnikam w to, co pisałeś na wcześniejszym forum, ale jeśli miałeś równie roszczeniową postawę, to nie dziwię się decyzji o banie.
Co do samego tematu wulgaryzmów na Twoim forum - kasuj posty, banuj użytkowników. W końcu to Twoje poletko ;)
Pozdrawiam

Na chamstwo bede reagowal zawsze z emocjami,jestem czlowiekiem,po to dal mi bog emocje zebym je wyrazal...i potrafie wyrazic swoje zdanie,swoja droga to nie wiem co dziecko o nicku wojtas077 myslalo ze osiagnie podajac dane...moze jakby dorwali sie do dupy takiej osoby za lamanie prawa o danych osobowych to nastepnym razem pomyslalo by z 10 razy zanim cos napisze...;)

Powrót