Zasiłek dla bezrobotnego.

• Autor wątku Autor wątku Zibov
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

Zibov

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam.Mam pytanie odnośnie zasiłku dla bezrobotnych.Głównie chodzi mi o ten punkt.
-Osoba była zatrudniona i osiągała wynagrodzenie w kwocie co najmniej minimalnego wynagrodzenia za pracę (w okresie tym nie uwzględnia się okresów urlopów bezpłatnych trwających łącznie dłużej niż 30 dni).Pracowałem 4 lata u jednego pracodawcy.W ciągu ostatnich 18 miesiecy mialem 11 miesiecy przepracowane na umowie o prace z najniższą krajową a 7 miesięcy na umowie 1/4 i wlasnie przez te 7 miesiecy dostawałem 1/4 najnizszej krajowej
czy w tym wypadku przyszluguje mi zasiłek czy jednak brakuje mi tego 1 miesiąca?

Podaj konkretne daty kiedy pracowałeś na cały etat, a kiedy na 1/4.

Od Grudnia 2013 do końca marca 2014 umowa caly etat od kwietnia do konca listopada 2014 1/4 etatu i od grudnia 2014 do konca maja 2015 caly etat.Wychodzi 18 miesiecy.Z czego 8miesięcy na 1/4 etatu
A 10 na cały etat.Wcześniej zle policzyłem.W takim wypadku brakuje mi 2 miesiecy tak i zasiłek nie przysługuje?.Przed tymi 18stoma miesìacami mialem umowe na cały etat.

Czyli badając okres uprawniający do uzyskania prawa do zasiłku można zaliczyć:
- styczeń, luty, marzec, grudzień`2014,
- styczeń-maj`2015
- no i być może grudzień`2013 (nie podałeś konkretnych dat, więc nie wiem czy cały czy też nie)
czyli wychodzi około 10 miesięcy, a to za mało, aby uzyskać prawo do zasiłku. Niestety, na tą chwilę on nie przysługuje.

Ostatnia edycja:
Powrót