Zasiłek dla bezrobotnych po powrocie z Irlandii

• Autor wątku Autor wątku fairykarolina25
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

fairykarolina25

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam! Z Irlandii wyjechałam 3 lata temu, wcześniej pracowałam 14 miesięcy w Dellu w Limerick. Wyjechałam do Polski zaszłam w ciąże itd. Chce teraz wrócić z mężem i dzieckiem, mąż pójdzie do pracy ja będę się opiekować synkiem i jeszcze jednym dzieckiem. Moje pytanie : czy należy mi się zasiłek dla bezrobotnych, czy za długo mnie nie było w kraju i czy mój PPS po tylu latach zostaje taki sam czy wyrobić mam nowy?

Z góry dziękuję

Na zasiłek potrzeba 2 pełnych lat opłacania składek a stwierdzenie że skończyłaś pracować 3 lata temu i chcesz zasiłek woła niestety o pomstę do nieba. PPS to taki polski pesel i pozostaje ten sam

Corkemigrant to nie prawda jak przyjedzie to odrazu dostanie zasiłek na stałe do tego dostanie dofinansowanie do chaty plus oplacenie wszystkich rachunkków.A jak dobrze pomysli to jeszcze dostanie extra kase za to że przyjechała do IE.:DJak ja kocham takich ludzi inaczej myślących:mad:

BANANBOY Akurat na tym forum swoje odpowiedzi wszyscy starają sie podeprzeć linkami.Jak tak twierdzisz to wklej linki do stron gdzie jest to napisane.Wszyscy wtedy skorzystamy.Co do zasiłku stałego to trzeba mieć teraz status rezydenta(osoby które wcześniej otrzymały ten zasiłek zapewne dalej go ciągną)Zasiłek JB teraz jest przyznawany na 9 m-cy Przy opłaceniu 250 składek PRSI na 12 m-cy po opłaceniu 520 składek.

Jeżeli znasz sposoby na zasiłek stały to daj takie odpowiedzi dla Renia 111 dziewczyna zapewne się ucieszy.

Corkemigrant czytaj dokładnie mój post.Przecież sam wiesz jak teraz jest z zasiłkami.Wszystko tną ile się da i jak się da.:ok:

Z tym masz rację -następna część planu 4 letniego wychodzenia z kryzysu Irlandii już zapewne od przyszłego roku.Tax credit w dół ,zasiłki tez.Już teraz nowy rząd płacze że warunki pomocy EU są za bardzo rygorystyczne.

Powrót