Zasiłek dla Bezrobotnych

• Autor wątku Autor wątku izabela0
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

izabela0

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam, Bardzo proszę o pomoc

Mianowicie, Dnia 04.02.2015 roku zarejestrowałam się w UP jako osoba bezrobotna. W dniu 19 maja 2015r zostałam już zatrudniona w firmie(przerywając pobieranie zasiłku) w ramach prac interwencyjnych, które trwały 9 miesięcy.

Tracę właśnie za miesiąc ta pracę (pełny etat) otrzymałam wypowiedzenie do dnia 30.11.2016r. z powodu likwidacji mojego stanowisko i moje pytanie jest takie czy ja w ogóle otrzymam jakiś zasiłek?czy wrócę na okres pobierania zasiłku nie wykorzystanego z tamtego roku?czy te prace interwencyjne, które odbyłam w tej pracy skracają wszystko i zostanę z niczym?:confused:

Bardzo proszę Państwa o odpowiedź

Pozdrawiam

Okres pobierania zasiłku ulega skróceniu o czas zatrudnienia w ramach prac interwencyjnych.

A jeżeli likwidują moje stanowisko pracy?
Czy to nie ma nic do rzeczy?

Mogła by Pani opisać problem operując datami i szczegółowymi informacjami?
Tzn.:
- od kiedy do kiedy była Pani zarejestrowana w PUP,
- od kiedy do kiedy pobierała Pani zasiłek dla bezrobotnych,
- w jakim trybie zostanie rozwiązany stosunek pracy. Czy na pewno w świadectwie pracy znajdzie się informacja nt. likwidacji stanowiska pracy?

Zarejestrowałan się w urzędzie pracy dnia 02.02.15 rok - do 19.05.2015 r byłam osoba bezrobotna i za ten okres pobrałam zasiłek ponieważ później od 20.05.2015 rok zostałam zatrudniona na umowę o pracę w ramach prac interwencyjnych które trwały przez 9 miesięcy mniej więcej do dnia 19.02.2016 po okresie refundacji tych prac interwencyjnych nie przerwanie od 20 mają pracowałam nadal,nadal pracuje do dnia 31,11,2016 roku ponieważ otrzymałam wypowiedzenie z powodu likwidacji mojego stanowiska.
Podsumowując będę w dniu 31.11.2016 mieć przepracowanych prawie 18 miesięcy stąd moje pytanie o zasiłek ponieważ słyszę że zasiłku niedostane bo pochłaniają go moje prace interwencyjne ale słyszę też że powinnam Otrzymać ten zasiłek bo była to normalna umowa o pracę i przepracowanych więcej niż 12 miesięcy :((
Tak na świadectwie pracy będę mieć likwidacja stanowiska

Kosssz napisał:
Listopad ma jedynie 30 dni....
Tak przepraszam szybko pisałam :)

Proszę mi powiedzieć co mam o tym wszystkich myśleć...

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Powrót