zasiłek dla bezrobotnym po macierzyńskim

• Autor wątku Autor wątku xxx3
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
X

xxx3

Użytkownik
Odpowiedzi
59
czy można iść na zasiłek dla bezrobotnym po macierzyńskim?? z góry dziekuje za odpowiedzi
pozdrawiam:)

A czy ktoś twierdzi, że nie można? Jeżeli nie może Pani uzyskać tego prawa to proszę opisać szczegółowo jak długo Pani pracowała, jaka była podstawa składek na ubezpieczenie społeczne. Jeżeli Pani nie pytała jeszcze w urzędzie pracy - to proszę zapytać.

Witam!
Chodzi mi o to, czy macierzyński wlicza się do okresu pracy.
Zatrudniona zostałam 1. listopada 2009 roku. Zaszłam w ciążę po paru miesiącach i umowa została przedłużona do dnia porodu tj. 1. październik 2010 (przypuszczalna data porodu). Po urodzeniu przechodzę na zasiłek macierzyński - 5 m-cy. Moje wynagrodzenie w pracy jest wyższe niż średnia krajowa. Wcześniej przed 1. listopada 2009 roku nie pracowałam.

dziekuję.

chciałabym po macierzyńskim starać się o zasiłek dla bezrobotnych. Muszę mieć ciągłość 365 dni, ale będę mieć je wraz z macierzyńskim. Czy zaliczam się do osób które mogą otrzymać zasiłek dla bezrobotnych ???

dziekuję

witam.mam pytanie moja żona zaczęła pracować 15-03-2012 w miedzy czasie wyszło że jest w ciąży .od 10-11-2012 do 26-04-2013 korzystała z urlopu macierzyńskiego. czy należy się jej zasiłek dla bezrobotnych??
proszę o szybka odpowiedż ponieważ żona w tym tygodniu musi się zarejestrować w urzędzie pracy.
dzięki

dzięki za odpowiedż. dzisiaj z rana żona pobiegła i załatwiła formalności w urzędzie. :D

witam, ja mam pytanie czy po macierzyńskim moge iść na zasiłek dla bezrobotnych ale mój staż pracy to od lutego 2012 do sierpnia byłam zatrudniona na 1/2 etatu, następnie wrzesień i pażdziernik na cały etat, a od 6 listopada szłam na choobowe z powodu ci ciązy az do 14 maja 2013, aktualnie jestem na maciezynskim rocznym, czyli przez pół roku miałam płacone 100% pensji, a następne pół roku mam płacone 60%. muszę zaznaczyc ze chorobowe i pierwsze półrocze macierzyńskiego ledwo przekraczało 1000zł, teraz z tej kwoty dostaję 60%.. prosze o pomoc bo jestem w kropce..:mad:

Powrót