Zasiłek na zwolnieniu w ciąży

• Autor wątku Autor wątku mynameisme
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mynameisme

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam :) nie jestem pewna czy temat się już gdzieś pojawił, w każdym razie nie mogłam nic znaleźć, a przez liczne artykuły w internecie chyba wszystko mi się miesza. Czy mogłabym prosić, by ktoś odpowiedział na moje pytanie dotyczące zasiłku wypłacanego ciężarnej przebywającej na zwolnieniu lekarskim (takim prawdziwym, ciąża w nienajlepszym stanie delikatnie mówiąc):

Pracuję w firmie zarejestrowanej w Polsce, zatrudniającej powyżej 20 osób ("korpo" ;) ), kto będzie płatnikiem zasiłku w momencie, gdy moje zwolnienie lekarskie przekroczy 33 dni?

Witam serdecznie. Mam pytanie dotyczące Obwodowej Komisji Wyborczej, a mianowicie : zgłosiłam się i zostałam powołana do komisji. W międzyczasie dowiedziałam się, że jestem w ciąży i obecnie przebywa na zwolnieniu lekarskim B z oznaczeniem 2 ( chory może chodzić). Czy w obecnej sytuacji mogę zasiąść w komisji wyborczej?

Starałam się przeszukać internet lecz nie zalazłam odpowiedzi

Kod 2 oznacza że można iść do apteki po leki , po podstawowe zakupy czy do lekarza. Skoro jest pani na l4 to jest pani niezdolna do wykonywania jakiejkolwiek pracy.

Powrót