J
jevgienij
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 42
Odbywam obecnie kilkuletnią karę pozbawienia wolności, gdzie od 20 miesięcy pracuję na poczcie. W przypadku większości miesięcy otrzymywałem co najmniej minimalne wynagrodzenie (pow. 2000 zł brutto w 2017r i pow. 2100 brutto w 2018r). Chcę skorzystać z tego:
Nie wiem czy i jakie składki były odprowadzane. Jedyne co wiem, to że warunek otrzymywania co najmniej minimalnego wynagrodzenia jest spełniony. Czy samo to wystarczy czy mimo tego jakieś składki musiały być płacone?
Czy mam prawo do zasiłku?
Jakie dokumenty będą mi potrzebne? - koniec kary jest blisko i chcę wiedzieć co muszę już teraz zacząć załatwiać
Zależy mi na konkretach, a nie kopiowaniu i wklejaniu przepisów, bo te w zasadzie wkleiłem wyżej jako cytat i to jedyne co znajduję w google w tym temacie.
jeżeli w okresie 18 miesięcy bezpośrednio poprzedzających dzień zarejestrowania łącznie przez okres co najmniej 365 dni (...) wykonywałeś pracę w okresie tymczasowego aresztowania lub odbywania kary pozbawienia wolności, przy czym podstawę wymiaru składek na ubezpieczenia społeczne i Fundusz Pracy stanowiła kwota co najmniej minimalnego wynagrodzenia za pracę
Nie wiem czy i jakie składki były odprowadzane. Jedyne co wiem, to że warunek otrzymywania co najmniej minimalnego wynagrodzenia jest spełniony. Czy samo to wystarczy czy mimo tego jakieś składki musiały być płacone?
Czy mam prawo do zasiłku?
Jakie dokumenty będą mi potrzebne? - koniec kary jest blisko i chcę wiedzieć co muszę już teraz zacząć załatwiać
Zależy mi na konkretach, a nie kopiowaniu i wklejaniu przepisów, bo te w zasadzie wkleiłem wyżej jako cytat i to jedyne co znajduję w google w tym temacie.
Ostatnia edycja: