zasiłek rodzinny na dzieci-KINDERGELD

• Autor wątku Autor wątku Guest
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Czy moglabym prosic o przetlumaczenie tego na polski,dziekuje

Do anno 81

Ojciec dziecka 13.01.2011 napisal prosbe o przyslanie mu dokumentow do uzupelnienia Kindergeldu.
28.03.2011 familienkassa wyslala prosbe o zwrot papierow,ktorych ten facet do dzisiaj nie odeslal.
Jak nie przysle tych papierow,to niestety dostaniesz negatywna odpowiedz,poniewaz oni nie maja jak sprawdzic czy wam sie Kindergeld nalezy.

chyba zle to przetłumaczone, ojciec dziecka na pewno nie wysłał by prosby o przesłanie dokumentów do uzupełnienia..

direkt vom Vater des Kindes angefordert ,jest to zle przez urzad niemiecki napisane,mozna to zrozumiec tak i tak.Direkt znaczy bezposrednio,i teraz nie wiadomo czy to on bezposrednio prosil o Antrag do uzupelnienia,czy tez Kindergeldkassa .

tu jest wszystko dobrze napisane i prosze nie snuc jaikis teorii wynikajacych ze slabej znajomosci jezykac niemieckiego

"direkt beim Vater des Kindes angefordert" znaczy, ze Familienkasse wezwala (angefordert) ojca bezposrednio (direkt) do przeslania dokumentow, a wiec direkt = bezposrednio znaczy, ze Familienkasse nie zwracala sie do matki, zeby ta skontaktowala sie z ojcem i poprosila o przeslanie dokumentow, tylko sama bezsposrednio zwrocila sie do ojca i wezwala go do przeslania papierow

Ob sich ein Anspruch auf kindergeld nach dem Bundeskindergeldgesetz (BKGG) fur Sie ergibt,wird von der familienkasse Numberg entschieden.Daher wurde Ihre Kindergeldakte zustandigkeitshalber dorthin versandt.

Witam,czy mogłabym prosić o przetłumaczenie tego.Bo nie bardzo wiem ,czy to ja mam przesłać te akta dotyczące kindergeldu ,czy też zrobi to ta FK która mi to przesłała do wiadomości?

Z góry dziękuję za pomoc.

nic nie musisz robic, akta zostaly przeslane ze wzgledu na wlasciwosc miejscowa do Familienkasse Nürnberg, ktora podejmie decyzje

Ich halte mit dem Vater meinen Sohn keine Kontakte,und nicht habe einer Möglichkeit der Ausfüllung des Drucks KG71. Herr***** verweigert sich eine Ausfüllung und einer Unterschreibung.Ein Vater interessiert sich sich keinen Sohn von dem Gebären und niemals besaß eine elterliche Kraft

Mam jeszcze jedną prożbę,jak poprawnie napisać taką oto odpowiedż do FK,bo odemnie również żądają dostarczenie wypełnionego KG71,,a z ojcem dziecka nie mam kontaktu i ojciec nie interesuje sie synem od urodzenia.

Ich habe keinen Kontakt zum Vater meines Sohnes, so dass mir nicht möglich ist, ihn zum Ausfüllen des geforderten Formblatts KG71 zu bewegen. Herr **** weigert sich, dieses Formblatt auszufüllen, zu unterschreiben und zurückzusenden. Er interessiert sich als leiblicher ´Vater auch in keinster Weise für seinen Sohn und besaß übrigens auch nie das Fürsorgerecht für das Kind

Pogodniak

Wenn du so ein schlauer Fuchs bist,warum hast du den Brief mir Fehlern geschrieben???
Du musst unbedingt die Kommaregeln nochmal wiederholen:))
Dass????? Na wo kommt das Komma hin????
Da steht es, direkt vom Vater des Kindes angefordert ,und nicht beim Vater!Das kann man so oder so verstehen.Alles Klar:)))I czy ja napisalem ze Familienkassa zwracala sie do matki???Richtig lesen mein Freund!

ty mnie nie pouczaj na temat j. niemieckiego, bo wg nowej pisownii przed "dass" w ogole nie trzeba stawiac przecinka, a przed "so dass" stawia sie przecinek przed cala fraza, a nie "so, dass..."

co do "vom Vater" i "beim Vater" to piszesz bzdety, bo sens jest dokladnie ten sam

Ich würde dir nochmal ein Deutschkurs empfehlen!
Bzdety to ty piszesz.
Zegnam

einEN deutschkurs, bo DER kurs, a nie ein deutschkurs

dziecko, nie osmieszaj sie, bo nie znasz podstaw jezyka

To bylo specialnie für Dich:D Zebys sie chlopie nie nudzil:DHa ha dobry jestes chyba caly dzien googlujesz:====)))))Zegnam a i Deutschkurs pisze sie duza litera:)))

Szanowna pani asiu71-w realu mezczyno- przestan krytykowac i umoralniac dookola innych bo takich nam tu nie potrzeba. Drygentów u nas dostatek:)
Wiec chlopie zajmij sie soba:)i daj innym zyc:)bo tymi twoimi irracjonalnymi poradami jestemy na maxa zmeczeni, zebys chlopie cokolwiek madrego napisal.

Powyzej napisales ,,Zegnam"-mam nadzieje, ze juz wiecej nie bedziemy czytac twoich nowosci.

Szanowna pani Wampirek 7777,
Co sie pani znowu wpierdziela w nie swoje sprawy????Kindergeld juz sie skonczyl????Zakupy udane????Psa sobie kup jak ci sie nudzi:))))

Witam wszystkich
Wracając jednak do tematu Kindergeld, to wychodzi na to, ze bez zgody ojca, a w zasadzie dostarczenia dokumentów, Kindergeld nie będzie sie nalezał.. czy jest jeszcze jakaś szansa na obejscie tego? Ojciec mojego syna, ma też drugie dziecko, dziewczynke niecałe 4 miesiące młodszą od mojego dziecka i na nią dostaje zasilek, zapewne skladała matka dziewczynki, ale nazwisko nosi ojca, wiec on chyba tez miał w tym jakiś udział??
Czy ktoś może mi napisać jak to jest w De? Jak nie są małzenstwem, ale zyją razem i dziecko nosi nazwisko ojca, to czy ojciec w tym przypadku dostarcza jakies papiery? Czy tylko matka, skoro ona składa wniosek??
Bo jesli by tak było, to może mozna to jakos obejść i wystapic bezpośrednio do Familienkasse Dortmund ( miejsce zamieszkania)m i porosic o przesłanie brakujących papierów. Z ojcem dziecka załatwianie, jak widać nie ma dalszego sensu..

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót