zasilek rodzinny w niemczach

• Autor wątku Autor wątku scuter
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

scuter

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam. Staram sie o zasilek rodzinny w niemczach pracuje nie przerwanie od 2005r w Hamburgu zlorzylem niezbedne papiery w styczniu roku 2006 po czterech miesiacach przylo powiadomienie ze wszysko jest ok i nadany zostal nr ewidencyjny dzieci i do tego czasu po dzien dzisiejszy nic nie ma kasy a jak tam dzwonie to za karzdym razem mowia mi ze przyjdzie pismo na dniach i nic nie przychodzi i juz tak pol roku sie ze mna bawia. Jak ostatnio zadzwonilem to ponownie powiedziano ze przyjdzie pismo w ciagu tyg.,jak powiedzialem ze tak mnie zwodzicie juz pol roku to odpwiedziano i ze to jest niemozliwe i ze przyjdzie pismo i czesc ,jak zwykle minelo 10dni i nci z pisma. NIE WIEM juz co robic ,czy jest na to jakis przepis co do termiu rzpatrzenia i wyplaty ,czy oni moga tak zwlekac i doslownie mnie oklamywac i zbywac , wiem ze nie po nosie im jak polacy biora ich kase a teraz to juz sie nazbieralo okolo 7000€.

Dzieki ale wiekszosc tych adresow to jak zlozyc na swiadczenie , a ja mam to juz za soba jak pisalem interesuje mnie jaki czas maxymalny jest od nadania numeru kinder geld do wyplaty bo jak pisalem trwa to juz rok i to mi sie nie podoba

W informacji jaką od nich otrzymałaś jest nazwisko i numer telefonu osoby która to prowadzi zadzwoń pod ten numer podaj swój numer identyfikacyjny i otrzymasz odpowiedz .
W zasadzie to trwa od złożenia do otrzymania pieniędzy 3-6 miesięcy. Powinnaś mieć kopie tych papierów jakie składałaś .Jeżeli nie otrzymasz odpowiedzi telefonicznej pozytywnej,
Wtedy napisz do nich do osoby która to prowadzi list z zapytaniem i podaj kiedy złożyłaś papiery i dlaczego to tak długo trwa listem poleconym .

Powrót